Ιούλιος 11, 2020
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η ΕΕ ζητάει από τα κράτη – μέλη περισσότερα πλοία και αεροπλάνα, για την επιχείρηση «IRINI», στη Λιβύη

- in MEDIA
Η ΕΕ ζητάει από τα κράτη – μέλη περισσότερα πλοία και αεροπλάνα για την επιχείρηση «IRINI» στη Λιβύη

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, «παρά τις ανάγκες που ορίζονται συγκεκριμένα από τους στρατιωτικούς εμπειρογνώμονες στο σχέδιο επιχειρήσεων «Ειρήνη» και μετά τις δύο “στρατιωτικές επιχειρησιακές διασκέψεις” λείπουν ακόμη: ένα υποβρύχιο, ένα δεξαμενόπλοιο, πολλές φρεγάτες, αναγνωριστικά αεροσκάφη, καθώς επίσης και ελικόπτερα με μεγάλο ραντάρ (τύπου AEW), ακόμη και έπειτα από δύο λεγόμενες διασκέψεις επιχειρήσεων στρατευμάτων».

Ως εκ τούτου, ο «επικεφαλής Εξωτερικής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ζοζέπ Μπορέλ θα επιμείνει, κατά τη σημερινή τηλεδιάσκεψη με τους υπουργούς Άμυνας των κρατών μελών της ΕΕ να συμμετάσχουν ενεργότερα και να στείλουν επιτέλους περισσότερα πλοία και αεροπλάνα».

Μέχρι στιγμής, η γερμανική κυβέρνηση έχει υποσχεθεί να παράσχει ένα αναγνωριστικό αεροσκάφος για την επιχείρηση «Ειρήνη», η οποία αποφασίστηκε στα τέλη Μαρτίου, ενώ η έναρξή της αποφασίστηκε από τις αρχές Μαΐου. Στο τέλος της περασμένης εβδομάδας, η Ευρωπαϊκή Ένωση ζήτησε από το ΝΑΤΟ να υποστηρίξει την επιβολή του εμπάργκο όπλων. Τονιστέον ότι πρόσφατα έγινε γνωστό πως τουρκικά πολεμικά συνοδεύουν πλοίο με όπλα και από κοντά ήταν η φρεγάτα «Σπέτσαι».

Πηγή: Die Welt

Διαβάστε Επίσης

Η ιστορία της λέξης «αξιοπρέπεια»

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΛΕΞΗΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ Μήπως χάθηκε η