Αύγουστος 6, 2021
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ο κορωνοϊός «επέστρεψε», στην Κίνα…

- in ΥΓΕΙΑ
Ο κορονοϊός «επέστρεψε» στην Κίνα – «Εξαιρετικά σοβαρή» η κατάσταση στο Πεκίνο
Η κατάσταση της επιδημίας του κορωνοϊού στο Πεκίνο είναι «εξαιρετικά σοβαρή», προειδοποίησε σήμερα, Τρίτη εκπρόσωπος της δημαρχίας της κινεζικής πρωτεύουσας, την ώρα που περισσότεροι από 100 άνθρωποι έχουν μολυνθεί από τον covid-19, τις τελευταίες πέντε ημέρες. Το Πεκίνο έχει ξεκινήσει «μια κούρσα ενάντια στο χρόνο» κατά του κορονοϊού, δήλωσε ο Σου Χεζιάν. Η πρωτεύουσα της Κίνας πρέπει «να διατηρήσει το μεγάλο προβάδισμά της έναντι στην επιδημία και να λάβει τα πιο αυστηρά, αποφασιστικά και σκληρά μέτρα», πρόσθεσε ο ίδιος, μιλώντας στους δημοσιογράφους. Οι αρχές της μητρόπολης των 21 εκατομμυρίων κατοίκων πλέον μπορούν να πραγματοποιούν περισσότερα από 90.000 διαγνωστικά τεστ, ημερησίως.

Την ώρα που η αναζωπύρωση της επιδημίας εγείρει ανησυχίες για ένα δεύτερο κύμα του covid-19, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακοίνωσε, χθες Δευτέρα, ότι παρακολουθεί «πολύ στενά» την κατάσταση στο Πεκίνο και έκανε λόγο, για το ενδεχόμενο αποστολής επιπλέον ειδικών τις επόμενες ημέρες.

Το Πεκίνο ανακοίνωσε, το πρωί της Τρίτης, 27 νέα κρούσματα του covid-19 τις τελευταίες 24 ώρες, ανεβάζοντας σε 106 το συνολικό αριθμό των νέων μολύνσεων, που κατεγράφησαν στην πόλη, τις τελευταίες πέντε ημέρες.

Η αναζωπύρωση αυτή της επιδημίας του νέου κορονοϊού ξεκίνησε την προηγούμενη εβδομάδα από το τεράστιο παζάρι τροφίμων Σινφάντι, αγορά χονδρικής στο νοτιοδυτικό τμήμα του Πεκίνου, όπου χιλιάδες τόνοι λαχανικών, φρούτων και κρέατος αλλάζουν χέρια καθημερινά. Έκτοτε, τέσσερις άλλες αγορές στην κινεζική πρωτεύουσα έχουν κλείσει εντελώς ή εν μέρει, και περίπου 30 γειτονικές συνοικίες έχουν τεθεί, σε καραντίνα.

Διαβάστε Επίσης

Συρία: Τούρκοι στρατιώτες σκότωσαν 4 μέλη οικογένειας, εκ των οποίων 3 παιδιά…

Τέσσερα μέλη της ίδιας οικογένειας σκοτώθηκαν σήμερα σε