Μάρτιος 29, 2024
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Αναβολή στη σύνοδο κορυφής των G7, από τον Ντόναλντ Τραμπ

- in ΔΙΕΘΝΗ
Την απόφασή του να αναβάλει τη σύνοδο κορυφής των G7, που ήταν προγραμματισμένη να γίνει στην Ουάσιγκτον, στο τέλος Ιούνιου, ανακοίνωσε ο Ντόναλντ Τραμπ. Μιλώντας σε δημοσιογράφους, που τΌν συνόδευαν στο αεροσκάφος του, ο πρόεδρος των ΗΠΑ ανέφερε ότι η G7 είναι «πολύ ξεπερασμένη» ως σχήμα και «δεν αντανακλά σωστά τι γίνεται στον κόσμο», συμπληρώνοντας πως θα τήν κάνει το φθινόπωρο, με σκοπό να προσκαλέσει και τους ηγέτες της Νότιας Κορέας, της Αυστραλίας, της Ινδίας και της Ρωσίας.

Η κίνηση σηματοδοτεί μια δραματική μεταστροφή του ενοίκου του Λευκού Οίκου, που ήθελε να φιλοξενήσει τη σύνοδο κορυφής της G7 στην Ουάσινγκτον, στα τέλη του επόμενου μήνα, για να δείξει ότι αποκαθίσταται η ομαλότητα στη χώρα του, μετά την πανδημία του κορονοϊού, η οποία έχει στοιχίσει τη ζωή σε πάνω από 103.000 Αμερικανούς.

Η G7 αποτελείται από τις ΗΠΑ, την Ιταλία, την Ιαπωνία, τον Καναδά, τη Γαλλία, τη Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ στις συνόδους της συμμετέχει και η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η Ρωσία εξαιρέθηκε από τις συνόδους της μέχρι τότε G8 πριν από πέντε χρόνια, μετά την προσάρτηση της χερσονήσου της Κριμαίας από την Ουκρανία.

Η Αλίσα Φαρά, μια εκπρόσωπος της αμερικανικής προεδρίας, ανέφερε ότι στη σύνοδο της G7 θα προσκληθούν κυρίως παραδοσιακοί σύμμαχοι των ΗΠΑ, με τους οποίους ο Τραμπ σχεδιάζει να συζητήσει, για την αντιμετώπιση της Κίνας, μελλοντικά.

Διαβάστε Επίσης

Το Ισλαμικό Κράτος προτρέπει σε επιθέσεις σε ΗΠΑ – Ευρώπη – Ισραήλ

Ο εκπρόσωπος του Ισλαμικού Κράτους επαίνεσε την επίθεση