Φαρσοκωμωδία Ερντογάν, εντός κι εκτός της Αγια-Σοφιάς…

- in ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σόου έστησε o Τούρκος πρόεδρος, για την επέτειο της ΄Αλωσης της Κωνσταντινούπολης, προκειμένου να πείσει το ακραίο ακροατήριό του. Στα κοινωνικά δίκτυα της τουρκικής προεδρίας, προβλήθηκε live η όλη διοργάνωση, που έχει οργανώσει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με μουσική και τραγούδια.

Ο Τούρκος πρόεδρος πραγματοποίησε ομιλία μέσω τηλεδιάσκεψης, με φανερή αμηχανία, και στη συνέχεια, τοξότες έριξαν τα βέλη τους και πυροτεχνήματα φώτισαν τον ουρανό, θέλοντας έτσι να αναπαραστήσουν την ΄Αλωση της Πόλης.

Και η προκλητικότητα συνεχίστηκε, όταν μετά τα πυροτεχνήματα, μια κάμερα με drone «στόχευσε» στην Αγιά Σοφιά και «μπήκε» στο παγκόσμιο μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς, από όπου γίνεται η προσευχή.

Recep Tayyip Erdoğan

@RTErdogan

Okçular Vakfı Fetih Kupası Etkinliği https://twitter.com/i/broadcasts/1YqKDEZaEDYGV 

Okçular Vakfı Fetih Kupası Etkinliği

Recep Tayyip Erdoğan @RTErdogan 

΄Ετσι ξεκίνησε το τηλεοπτικό σόου, που διοργανώνει το υπουργείο Τουρισμού και πολιτισμού της Τουρκίας, με ανάγνωση αποσπασμάτων από το Κοράνι και τις προσευχές, όπως ανακοίνωσε ο Ερντογάν.

Στο μεταξύ, ένα ομοίωμα τείχους ακριβώς έξω από το χώρο του Μουσείου της Αγίας Σοφίας είχε στήσει η κρατική τηλεόραση της Τουρκίας (ΤRT), ώστε να γίνει ένα τηλεοπτικό σόου αναπαράστασης της 29ης Μαΐου του 1453.

Και έτσι έγινε! Με φωτορυθμικά το τείχος γκρεμίστηκε δίνοντας έτσι φινάλε σε μια «γιορτή»  που πλην των ακραίων στοιχείων στην Τουρκία δεν φάνηκε να συγκινεί κανέναν άλλον.  

Στο μεταξύ, πανηγύρια έξω από τον προεδρική κατοικία στην Κωνσταντινούπολη, για την Άλωση. Ο Ρ.Τ. Ερντογαν χαιρέτησε το πλήθος στα σκάφη, που πέρασαν τον Βόσπορο και παριστάνουν κι αυτά πως πάνε να αλώσουν την Πόλη !

    

eleftherostypos.gr

Διαβάστε Επίσης

«Αυτά που φαίνονται εκεί πέρα, δεν είναι γίγαντες, αλλά ανεμόμυλοι»

« Α ΥΤΑ ΠΟΥ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΕΚΕΙ ΠΕΡΑ, ΔΕΝ