Τουρκία προς Ελλάδα: «Να σέβεστε τους αλλόθρησκους»

- in ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
πρόσφυγες

Προκλητική η νέα ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών κατά της Ελλάδας, κατά την οποία η Τουρκία καλεί την Ελλάδα να σέβεται όσους δεν μιλούν τη γλώσσα της και δεν έχουν την ίδια θρησκεία. Το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας «φωτογραφίζει» τον υπουργό Εξωτερικών Ν. Δένδια, κατηγορεί την Ελλάδα πως παραπλανά την κοινή γνώμη και καταπατά τα δικαιώματα προσφύγων και μεταναστών !

Δένδιας: Ανησυχούμε για τις τουρκικές κινήσεις, γιαυτό ενισχύουμε τις δυνάμεις, στον Έβρο

Η δήλωση του εκπροσώπου του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας, Χαμί Ακσόι, έγινε με αφορμή συνέντευξη του Νίκου Δένδια. Ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ κατηγόρησε την Ελλάδα πως προτιμά την ένταση από τον διάλογο με την Τουρκία, παραπλανά την κοινή γνώμη, παραποιεί τα γεγονότα για εσωτερικούς σκοπούς και θεωρεί πως η Ελλάδα κινητοποιείται από τη ρήση: «ο εχθρός του εχθρού μου είναι φίλος μου». Μάλιστα, καλεί (!) την ελληνική ηγεσία να λογικευτεί !

Η Τουρκία κάνει λόγο για αναφορές οργανισμών για τα ανθρώπινα δικαιώματα, σύμφωνα με τις οποίες η Ελλάδα «έχει σαφώς παραβιάσει τα δικαιώματα και τις ελευθερίες ανθρώπων, που ζητούν άσυλο και ειδικά, το δικαίωμά τους στη ζωή». Μάλιστα, ο Ακσόι χαρακτηρίζει «ντροπιαστικό» να αποκαλούνται «αθώοι άνθρωποι» στην Τουρκία «βάρβαροι».

«Θωράκιση» του Έβρου και παρασκήνιο

«Το ελληνικό κράτος πρέπει να απαλλαχθεί από τη βαρβαρότητά του. Γι’ αυτό πρέπει να σέβεται τα δικαιώματα των αιτούντων άσυλο, να μη τούς βασανίζει, να μη τούς κακομεταχειρίζεται και να μη τούς ωθεί πίσω (σ.σ. στην Τουρκία εννοεί)», συνεχίζει ο Ακσόι. Και η δήλωσή του «κλείνει» ως εξής: «Επίσης, αυτοί που υποστηρίζου ότι είναι το Λίκνο του (υποτιθέμενου) πολιτισμού, πρέπει να σέβονται εκείνους, που έχουν άλλη γλώσσα και άλλη θρησκεία».

Η αφορμή για τη νέα πρόκληση από την Τουρκία ήταν οι δηλώσεις, που έκανε χθες (27.05.2020) ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, στο ραδιόφωνο Θέμα 104,6, όπου, μεταξύ άλλων, τόνισε πως η Τουρκία παραβιάζει με βάρβαρο τρόπο τα ανθρώπινα δικαιώματα, εξωθώντας τους μετανάστες, στα σύνορα και κάλεσε την Τουρκία «να φέρεται σαν χώρα του 21ου αιώνα, όχι σαν μια χώρα που επιδιώκει να επικρατήσει με λογική κανονιοφόρων», τονίζοντας: «έχουμε, δυστυχώς, δηλώσεις Τούρκων επισήμων ότι μόλις τελειώσει η περίοδος του κορονοϊού, οι άνθρωποι δεν θα εμποδιστούν από την Τουρκία. Όταν ακούτε να λέει δεν θα εμποδιστούν, νομίζω όλοι καταλαβαίνουμε το υπονοούμενο. Tό έχουμε ξαναζήσει άλλωστε».

Διαβάστε Επίσης

«Αυτά που φαίνονται εκεί πέρα, δεν είναι γίγαντες, αλλά ανεμόμυλοι»

« Α ΥΤΑ ΠΟΥ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΕΚΕΙ ΠΕΡΑ, ΔΕΝ