Ο «Κυβερνήτης του Ιράκ» της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος σκοτώθηκε, στη Συρία

- in ΔΙΕΘΝΗ
Ο «Κυβερνήτης του Ιράκ» της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος σκοτώθηκε στη Συρία

Η ιρακινή Αντιτρομοκρατική ανακοίνωσε το θάνατο του Μοατάζ Νουμάν Αλ Τζουμπούρι, ηγετικού στέλεχος της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, που έφερε το τζιχαντιστικό «αξίωμα» του «Κυβερνήτη του Ιράκ». Ο Τζουμπούρι σκοτώθηκε σε αεροπορική επιδρομή, στη Συρία.

Όπως μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων INA, οι ιρακινές δυνάμεις είχαν επιχειρήσει 16 φορές στο παρελθόν να πλήξουν τον Τζουμπούρι και συνέχισαν να ακολουθούν τα ίχνη του ακόμα κι όταν είχε εγκαταλείψει το Ιράκ. Τελικά, τόν βρήκαν και τόν σκότωσαν στην ανατολική Συρία, στην επαρχία της Ντέιρ αλ Ζουρ.

Οι ιρακινές Αρχές, με αφορμή τον φόνο του Τζουμπούρι, έκαναν γνωστό ότι χρησιμοποιούν σύγχρονη τεχνολογία στον πόλεμο ενάντια στους τζιχαντιστές.

Χθές, Τρίτη, οι ιρακινές δυνάμεις ανακοίνωσαν ότι κατέστρεψαν τρία οπλισμένα οχήματα της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στην έρημο Αρ Ρούτμπα, τα οποία εντοπίστηκαν από αναγνωριστικά αεροσκάφη. Οι ιρακινές Αρχές, την περασμένη εβδομάδα, ανακοίνωσαν ότι συνέλαβαν τον ηγέτη της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, Άμπντουλ Νάσερ Καρντάς, τον διάδοχο του Άμπου Μπακρ Αλ Μπαγκντάντι.

Διαβάστε Επίσης

«Αυτά που φαίνονται εκεί πέρα, δεν είναι γίγαντες, αλλά ανεμόμυλοι»

« Α ΥΤΑ ΠΟΥ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΕΚΕΙ ΠΕΡΑ, ΔΕΝ