Ιμπ. Καλίν: «Στείλαμε μερικούς συμβούλους, για να βοηθήσουν τον Σάρατζ να φέρει ένα βαθμό ισορροπίας, στη σύγκρουση»

- in ΔΙΕΘΝΗ
Ιμπραχίμ Καλίν: «Στείλαμε μερικούς συμβούλους για να βοηθήσουν τον Σάρατζ να φέρει ένα βαθμό ισορροπίας στη σύγκρουση»

Ο εκπρόσωπος του Ταγίπ Ερντογάν, Ιμπραχίμ Καλίν, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο France 24, υποστήριξε πως, όσες χώρες συνεχίζουν να τάσσονται υπέρ του στρατάρχη Χαφτάρ στον εμφύλιο της Λιβύης, βρίσκονται στο λάθος πλευρό της σύγκρουσης και ισχυρίστηκε ότι η Άγκυρα απλά έστειλε «μερικούς στρατιωτικούς συμβούλους».

Στη συνέντευξή του στο γαλλικό κανάλι, το «δεξί χέρι του Ερντογάν» ανέφερε: «πιστεύουμε ότι όποιος εξακολουθεί να υποστηρίζει τον Χαφτάρ, βρίσκεται σε λάθος πλευρά στη σύγκρουση, στη Λιβύη», σημειώνοντας δέ ότι οι υποστηρικτές του Χαφτάρ πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι δεν είναι «αξιόπιστος συνεταίρος, στη Λιβύη».

Όπως ισχυρίστηκε ο Τούρκος αξιωματούχος, η Τουρκία απλώς «έστειλε μερικούς συμβούλους, για να βοηθήσουν [την κυβέρνηση Σάρατζ] να φέρει ένα βαθμό ισορροπίας, στη σύγκρουση». Σύμφωνα με διεθνείς οργανισμούς στη Λιβύη, σήμερα, βρίσκονται τουλάχιστον 8.000 μισθοφόροι της Τουρκίας, πέραν του στρατιωτικού εξοπλισμού. Επαναλαμβάνοντας την ανάγκη για μια πολιτική λύση στη Λιβύη, δήλωσε επιπροσθέτως ότι «ο Χαφτάρ, που εδρεύει στην Ανατολική Λιβύη, συνεχίζει να επιτίθεται στους δικούς του ανθρώπους, στέλνοντας ‘’κυματισμούς’’ βίας, σε ολόκληρη τη χώρα».

Διαβάστε Επίσης

«Αυτά που φαίνονται εκεί πέρα, δεν είναι γίγαντες, αλλά ανεμόμυλοι»

« Α ΥΤΑ ΠΟΥ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΕΚΕΙ ΠΕΡΑ, ΔΕΝ