Τσαβούσογλου: «Mετά την πανδημία, θα υπάρξει νέο προσφυγικό κύμα προς την Ελλάδα»

- in ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

M. ΚΩΣΤΙΔΗΣ

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου σε συνέντευξή του, σε τηλεοπτικό δίκτυο της DIM TV της Τουρκίας, αναφέρθηκε στο προσφυγικό ζήτημα και υποστήριξε πως μετά το τέλος της πανδημίας πάλι θα υπάρχει μεταναστευτικό κύμα προς την Ελλάδα.

«Στο προσφυγικό, υπήρχαν πρόσφυγες που πήγαν στα σύνορα με την Ελλάδα. Λόγω της πανδημίας, αυτό σταμάτησε. Δεν τό λέω ως απειλή, όμως, μετά την πανδημία, οπωσδήποτε πάλι οι πρόσφυγες θα θελήσουν να φύγουν και να πάνε εκεί», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο Τσαβούσογλου, αφού ανέφερε πως το προσφυγικό είναι ένα κοινό ζήτημα με την Ε.Ε., ανέφερε πως θα πρέπει να επικαιροποιηθεί τη συμφωνία της τελωνειακής ένωσης, και να απελευθερωθεί η βίζα προς τους Τούρκους πολίτες και ζήτησε περισσότερη συνεργασία, στον τομέα της καταπολέμησης της τρομοκρατίας. «Εμείς στείλαμε το εξής μήνυμα πως με αφορμή την πανδημία, αν πείτε πως δεν χρειαζόμαστε την Τουρκία, τότε να ξέρετε πως η πανδημία θα τελειώσει, όμως το προσφυγικό ζήτημα θα συνεχιστεί για πολλά χρόνια. Τότε σάς παρακαλώ τότε να μην χτυπήσετε την πόρτα μας. Στόχος μας είναι η καλή συνεργασία και βεβαίως μια συνεργασία, που όλοι θα τηρήσουν τις υποσχέσεις τους».

Διαβάστε Επίσης

Η ιστορία της λέξης «αξιοπρέπεια»

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΛΕΞΗΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ Μήπως χάθηκε η