Δεκέμβριος 2, 2020
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Οργισμένη η Τουρκία, μετά το Bella Ciao, το Yuh Yuh από τους μιναρέδες

- in ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Οργή στην Τουρκία: Μετά το Bella Ciao, το Yuh Yuh από τους μιναρέδες (video)

Δεύτερο χτύπημα ακολούθησε στο σύστημα για κάλεσμα για προσευχή στη Σμύρνη, με τους χάκερς να επιλέγουν μετά το «Bella Ciao» να ακουστεί το «Yuh Yuh» της γνωστής Σέλντα Μπαγτζάν, που εδώ τραγουδά στίχους του Aşık Mahzuni Şerif, ποιητή και τραγουδοποιού, που είχε φυλακιστεί πολλές φορές, ενώ το 2002, που πέθανε, η υπόθεσή του εκκρεμούσε ακόμη στο Δικαστήριο Κρατικής Ασφάλειας. Η τραγουδίστρια, σε ανάρτησή της στο twitter, κάνει λόγο για πρόκληση: «Ανακοίνωση προς το κοινό. Είπαν ότι το τραγούδι μου ακούστηκε από τους μιναρέδες των τζαμιών, στη Σμύρνη. Μία απολύτως προκλητική πράξη. Προσπαθούν να παρασύρουν κάπου τη χώρα, πιστεύω στη βία!», έγραψε.

Μετά το δεύτερο περιστατικό, οι μουφτήδες της Σμύρνης είπαν ότι σίγησαν το κεντρικό σύστημα προσωρινά, ώσπου να διαλευκανθούν τα δύο περιστατικά

Υπενθυμίζεται πως την Πέμπτη οι τουρκικές Αρχές ξεκίνησαν έρευνα, αφού άγνωστοι κατάφεραν να εισέλθουν στο σύστημα, με το οποίο γίνεται το κάλεσμα για προσευχή στη Σμύρνη και μετέδωσαν από τους μιναρέδες τζαμιών της πόλης το ιταλικό αντιστασιακό τραγούδι «Bella Ciao».

Διαβάστε Επίσης

Μ.Πομπέο: Η Τουρκία υπονομεύει τη συνοχή της συμμαχίας του ΝΑΤΟ

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο, παρεμβαίνοντας στα ΝΑΤΟϊκά