«Η ανώτερη μορφή αντίληψης είναι να παραδέχεσαι τα λάθη σου»

- in EDITORIAL, ΓΝΩΜΕΣ-ΑΠΟΨΕΙΣ

Το πιο δύσκολο πράγμα στον κόσμο είναι η σιωπή. Να μάθεις να σωπαίνεις, όταν πρέπει, όσο πρέπει και να ακούς, έστω και εάν αυτό εκείνη την ώρα δεν σέ συμφέρει.
Να μάθεις να ορίζεις πολύ καλά την αλήθεια, που κρύβεται μέσα σου και να τή μετουσιώνεις σε δύναμή σου.
Και μετά τη σιωπή, η παραδοχή.
” Ναι, δικό μου λάθος ήταν. Μέ συγχωρείς”.
Πόσο σπάνια πρόταση και πόσο κοστίζει στις μέρες μας.

Ο καθένας προσπαθεί να παίξει το παιχνίδι της Γιαδικιάρογλου στην Ελληνική ταινία με την Αλίκη.
Δεν ξέρω τίποτα, δεν είδα τίποτα, εκείνη την ώρα έκανα κάτι άλλο. Δεν φταίω εγώ. Φταίει ο άλλος, ο διπλανός, ο περαστικός.

Μερικές φορές, είναι ανεκτίμητο το να πάρεις την ευθύνη των πράξεών σου. Να σταθείς απέναντι από τον λάθος εαυτό σου και να πεις ένα μεγάλο μπράβο, όχι γιατί έκανες λάθος, αλλά γιατί τό αναγνώρισες.

Το πιο οδυνηρό είναι να κρύβεσαι πίσω από το δάχτυλό σου. Να φοβάσαι να ρισκάρεις. Να καίγεσαι για να αθωωθείς και όχι για να αθωώσεις.
Να μη σέ νοιάζει η αλήθεια, αλλά η πάρτη σου. Να μην ξεπερνάς τα όρια, να μην πασχίζεις, για να βρεθεί η άκρη, αλλά να είσαι μονίμως το θύμα στην ιστορία.

Πόσο μέ κουράζουν οι άνθρωποι, με δεύτερες σκέψεις. Όχι μόνο, με την αδυναμία της παραδοχής, εκεί θα έλεγα έστω ότι είναι αδύναμοι, αλλά με την κουτοπονηριά πάντα στο ντουλάπι, για ώρα ανάγκης, σαν την κονσέρβα.

Ο ευφυής άνθρωπος θα αποδεχτεί και θα παραδεχτεί. Εκεί θα φανεί η υπέρβασή του, η μάχη που δίνει, τα πολλαπλά του χτυπήματα.
Ο πονηρός θα βγάλει αμέσως την ουρά του απ΄ έξω, λέγοντας κάτι άσχετο, κάτι που θα τόν αθωώνει και θα τόν ακουμπάει όμορφα – όμορφα στο μαξιλαράκι του, για τον βραδινό του ύπνο.

Διάλεξα στη ζωή μου να πολεμάω, όχι να σκοτώνω. Διάλεξα να αντιμάχομαι το ψέμα, όχι μόνο να ξεσκεπάζω τους ψεύτες, αλλά και εκείνους που δεν λένε την αλήθεια.
Προτιμώ να είμαι ζωντανός οργανισμός, να κυλάει αίμα στις φλέβες μου ρισκάροντας, από το να ψοφήσω ανασφαλής στη σιγουριά της κρυψώνας μου.

Εναλλακτική Δράση logo

Διαβάστε Επίσης

Η Τουρκία έστειλε F-16 στο Αζερμπαϊτζάν, για να βομβαρδίσουν τους Αρμένιους

Οι Αζέροι Τούρκοι σκοτώνουν παιδιά… «Αυξάνονται τα θύματα