Αποταμίευση –  Γιατί τώρα;

- in EDITORIAL, ΑΡΘΡΟ

Από την 4η Μαΐου του τρέχοντος έτους, ο κόσμος επανέρχεται σταδιακά, σε ρυθμούς πανομοιότυπους με αυτούς προ-κορονοϊού. 

Βιώσαμε, ως πλανήτης, ένα γεγονός ακατάληπτο, μια κατάσταση βγαλμένη από ταινία επιστημονικής φαντασίας. Κοιτάζοντας πίσω στο χρόνο, διαπιστώνουμε την άμεση, για το μήνα Μάρτιο, λήψη μέτρων, την αναστολή λειτουργίας της πλειονότητας των επιχειρήσεων, τον περιορισμό στις μετακινήσεις των πολιτών. Σήμερα, το θέμα συζήτησης προσανατολίζεται σε άλλες κατευθύνσεις.

Αν κάτι εντυπώθηκε στη σκέψη των μελών της κοινωνίας, αυτό είναι πως είμαστε και θα συνεχίσουμε να είμαστε εύθραυστοι υγειονομικά και οικονομικά. Και μπορεί το κράτος να κέρδισε τη μάχη με τον Covid-19, αμφίρροπη όμως παραμένει η μάχη με την οικονομία. Επιχειρηματίες και γενικώς, επαγγελματίες βρέθηκαν μετέωροι για δύο μήνες, απροετοίμαστοι στην απειλή της διαμορφωθείσας κατάστασης. Εκείνο όμως που ανέκυψε εκ των ενόντων ήταν η ανάγκη αυτοεξασφάλισης του καθενός απέναντι στο άγνωστο και η δημιουργία εναλλακτικών προετοιμασίας του «αύριο». Εν προκειμένω, η τάση αποταμίευσης του πολίτη προβάλλει ως επιτακτική ανάγκη, για τον απόλυτο έλεγχο, στις όποιες πτυχές του βίου του, επί παραδείγματι: οι γονείς οι οποίοι επιθυμούν την εξασφάλιση ποιότητας και ανατροφής των παιδιών τους, οι επιχειρηματίες-επαγγελματίες, οι οποίοι εξουθενώθηκαν οικονομικά, λόγω της καραντίνας, οι πολίτες οι οποίοι στοχοθετούν να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους.

Αναλογιστείτε πόσο διαφορετική θα ήταν η ζωή όλων σας, αν σήμερα ολοκληρώνατε ένα πρόγραμμα αποταμίευσης και βλέπατε στα χέρια σας 50.000-100.000 €; Πώς θα οργανώνατε την επιχείρησή σας; Πώς θα στηρίζατε τα παιδιά σας, στις προκύπτουσες ανάγκες τους και πώς θα στηρίζατε τα όνειρα τους; Πώς θα κάνατε το δικό σας όνειρο πραγματικότητα;

Ας μιλήσουμε με παραδείγματα: 

  • Μια οικογένεια στέλνει το παιδί της για σπουδές, με μηνιαία έξοδα περίπου στα 650 €. Σ’ ένα έτος, η οικογένεια θα δώσει 7.800 €, ενώ στα 4 έτη σπουδών, το κόστος ανέρχεται στις 31.200 €.
  • Μια επιχείρηση ανοίγει μετά την καραντίνα και θα πρέπει να τακτοποιήσει οφειλές έναντι του κράτους, εισφορές – μισθούς εργαζόμενων, εμπορεύματα, λογαριασμούς και ό,τι μείνει, για τον ιδιοκτήτη.

Αν αποταμιεύατε;

Αν 3 € ημερησίως τά βάζατε στην άκρη;

Αν επιλέγατε μια ασφαλιστική λύση, για να υλοποιήσετε ό,τι ονειρεύεστε, ό,τι σάς ανησυχεί;

Λέγεται πως ο καθένας έχει την ελευθερία επιλογής, αλλά πολλοί διστάζουν. 

Αν τό συζητούσατε με έναν σύμβουλο ασφάλισης;

Εν κατακλείδι, όλοι καθημερινά καλούμαστε να κάνουμε επιλογές, οι οποίες διαμορφώνουν το σήμερα και το αύριο. Κινούμαστε βάσει σχεδιασμού, κάνουμε κινήσεις για τις οποίες επιθυμούμε να μάς προσφέρουν το καλύτερο αποτέλεσμα μακροπρόθεσμα. Η αποταμίευση, καθώς και το προσοδοφόρο πλεονέκτημά της, είναι η πιο εύκολη και σίγουρη λύση, όσον αφορά την εκπλήρωση των στόχων και των ονείρων σας. Καμία ηλικία δεν απαγορεύει να ονειρεύεστε. Γιατί, άλλωστε, να σάς απαγορεύεται η υλοποίηση των ονείρων σας; Και είναι αυτή η δουλειά μου, ως ασφαλιστικός σύμβουλος, να δίνω μια εναλλακτική τακτική, μια λύση που θα δώσει το αίσθημα, που ψάχνετε να βρείτε:

Ασφάλεια για το μέλλον σας !

 

Διαβάστε Επίσης

Νικόλ Πασινιάν: «Η Αρμενία θα διασφαλίσει την ασφάλειά της, με τη Ρωσία ή χωρίς»

Οι συγκρούσεις μεταξύ των δυνάμεων του Αζερμπαϊτζάν και