Ο Δρ. Φαούτσι αναγνώρισε το ρόλο της Ελλάδος στις κλινικές δοκιμές, για τη remdesiviri

- in ΥΓΕΙΑ
Κατά τη διάρκεια ενημέρωσης, που έκανε στο Οβάλ Γραφείο, ο κ. Φαούτσι ανεφέρθη στα υποσχόμενα αποτελέσματα των κλινικών δοκιμών, για τη ρεμδεσιβίρη, λέγοντας ότι οι συγκεκριμένες δοκιμές 
«ανοίγουν το δρόμο», για μια πιθανή θεραπεία έναντι του ιού.
Ο Δρ. Φαούτσι αναγνώρισε τον ρόλο της Ελλάδας στις κλινικές δοκιμές για τη ρεμδεσιβίρη | in.gr

Το ρόλο της Ελλάδας στη διεθνή προσπάθεια, για την εξεύρεση θεραπείας εναντίον του κοροναϊού, αναγνώρισε ο επικεφαλής λοιμωξιολόγος των ΗΠΑ, δρ. Άντονι Φαούτσι. Κατά τη διάρκεια ενημέρωσης που έκανε στο Οβάλ Γραφείο, ο κ. Φαούτσι αναφέρθηκε στα υποσχόμενα αποτελέσματα των κλινικών δοκιμών για τη ρεμδεσιβίρη, λέγοντας ότι οι συγκεκριμένες δοκιμές «ανοίγουν το δρόμο», για μια πιθανή θεραπεία έναντι του ιού.

«Ήταν μια διεθνής δοκιμή, η οποία έγινε σε πολλά ερευνητικά κέντρα, τα οποία δεν βρίσκονταν μόνο στις ΗΠΑ, αλλά σε διάφορες χώρες σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίας, της Δανίας, της Ισπανίας, της Ελλάδας και του Ηνωμένου Βασιλείου», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με αμερικανικά δημοσιεύματα η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) των ΗΠΑ ενδέχεται να ανακοινώσει πολύ σύντομα ότι παρέχει κατεπείγουσα έγκριση, για τη χορήγηση ρεμδεσιβίρης σε ασθενείς, που πάσχουν από κοροναϊό.

Διαβάστε Επίσης

Αναβολή στη σύνοδο κορυφής των G7, από τον Ντόναλντ Τραμπ

Την απόφασή του να αναβάλει τη σύνοδο κορυφής