Σεπτέμβριος 30, 2020
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ο Γ. Καρατζαφέρης τοποθετείται επί των πολιτικών τεκταινομένων

- in ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Να βάλει ο Μητσοτάκης ανθρώπους από την αγορά, στην κυβέρνηση»

Καρατζαφέρης στο «Ραντάρ»: «Υπολογίζω πάνω από 400.000 άνεργους – Να βάλει ο Μητσοτάκης ανθρώπους από την αγορά στην κυβέρνηση»Photo: Intime
Facebook Twitter Whatsapp

Ο κ. Καρατζαφέρης μίλησε για την οικονομική κρίση στην Ελλάδα, εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού και σχολίασε την αντιπολίτευση που ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ αναφέρθηκε και στους Βελόπουλο – Βορίδη.

Η λύση για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης στην μετα-κορωνοϊό εποχή, είναι να αναλάβουν οι άνθρωποι που ζουν την οικονομία, ώστε να βοηθήσουν την κυβέρνηση να ανταποκριθεί, τόνισε ο Γιώργος Καρατζαφέρης, ο οποίος προανήγγειλε ότι θα υπάρξει κύμα απολύσεων, ό τι κι αν κάνει ο Κ. Μητσοτάκης.

«Η χώρα εισέρχεται στην κρίση και ξεκινάμε για μια μεγάλη περιπέτεια», δήλωσε αρχικά ο κ. Καρατζαφέρης στον Alpha 98,9 και το «Ραντάρ», με τους Τάκη Χατζή και Δήμο Βερύκιο και συνέχισε όσον αφορά στην οικονομία:

«Ξεκινάμε με μια δυσκολία, σχετικά με τον τουρισμό ο οποίος αγγίζει το 25% του ΑΕΠ. Πρέπει να πληρώσουμε το κενό που θα δημιουργηθεί φέτος, καθώς δεν θα έχουμε τουρισμό. Μη γελιόμαστε. Θα έχουμε μεγάλη ζημιά. Είναι όμως μια χρυσή ευκαιρία και ελπίζω να το ψάξουν οι αρμόδιοι, να συμπληρώσουμε το ΑΠΕ με προϊόντα και όχι υπηρεσίας, από τον αγροτικό τομέα, για παράδειγμα. Από την έξοδο δεν θα μάς βγάλουν οι πόρσε. Αλλάζει η ζωή μας και πρέπει να επανέλθουμε σε οικοτεχνίες και μικρές επιχειρήσεις. Αν ξεκινήσουμε από τις μικρές επενδύσεις των 5-10 θέσεων. Φοβάμαι το κύμα των απολύσεων, το οποίο θα έρθει ότι και να κάνει η κυβέρνηση και υπολογίζω ότι θα φτάσουμε στους 400.000 άνεργους και παραπάνω».

Ο πρώην πρόεδρος του ΛΑΟΣ αναφερόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη τόνισε ότι: «Θέλει δημιουργία και θα τού έλεγα να βρει ανθρώπους που προέρχονται από την αγορά να αναλάβουν. Άλλο τα πτυχία και άλλο οι έμπειροι που ξέρουν τη ζώσα οικονομία. Θα δοκιμαστεί ο Μητσοτάκης, που τά έχει πάει καλά μέχρι σήμερα -εκτός της βαβούρας με τον κ. Βρούτση- και πολύ γρήγορα θα φτάσει στο «σταύρωσον αυτόν», αν ξεκινήσει η επόμενη μέρα και ο άλλος δεν έχει δουλειά ή χρήματα. Αυτό θα είναι άδικο για εκείνον που σε αυτή την κρίση τά πήγε καλά. Δεν είναι καθόλου εύκολη η οικονομική κρίση. Έχουμε κάποιες τράπεζες, που έχουν αδυναμίες – οι τράπεζες δεν έχουν λεφτά – η κυβέρνηση πρέπει να μαζέψει τα κόκκινα δάνεια και αν τά μαζέψει, θα υπάρξει κοινωνική επανάσταση. Εμείς έχουμε και το άλλο μειονέκτημα. Στον Καναδά, δεν θα υπάρξει δέντρο για δέντρο. Εμείς δεν τό έχουμε αυτό. Έχουμε μια δυσκοίλια Μέρκελ και θα μαρτυρήσουμε. Ο κόσμος πρέπει να περιορίσει τις απαιτήσεις του».

Για την αντιπολίτευση: 

«Πάρτε παράδειγμα τον Μπάιντεν, απέναντι από τον Τραμπ. Έχει εξαφανιστεί και δεν υπάρχει πουθενά. Αφήνει την κρίση να δουλέψει γι΄ αυτόν. Η αντιπολίστευση του ΣΥΡΙΖΑ δεν μέ ικανοποιεί. Ιδίως, όταν έχουμε φαινόμενα σαν αυτά από υποψήφιους βουλευτές, που δημόσια αναρτούν ανακοινώσεις πρόστυχες, γελοίες εναντίον του πρωθυπουργού. Δεν μπορούμε να λέμε τέτοια πράγματα για τον πρωθυπουργό. Για να τά πει κάποιος, ζει μέσα μια κατάσταση, μια ώσμωση ότι τέτοιος είναι. Αυτά είναι θλιβερά. Δεν επιτρέποντα. Αντίθετα, το ΚΙΝΑΛ κρατάει ένα επίπεδο, έχει ένα άλλο ήθος».

Για τον Κυριάκο Βελόπουλο:

«Ο Κυριάκος Βελόπουλος δεν ήταν εκ των προτιμήσεών μου, ούτε είχε πρωταγωνιστικό ρόλο, όταν ήταν σ΄ εμένα. Έχει κάποια κενά. Για να πετύχει κάποιος στο ρόλο του αρχηγού πρέπει να έχει παιδεία, ευφυΐα, χαρακτήρα και ήθος. Νομίζω ότι κάποια από αυτά δεν είναι στην αναλογία, που επιβάλλεται».

Για τον Μάκη Βορίδη:

«Αν ο Μάκης ήταν σε ένα υπουργείο πρωταγωνιστικό θα μίλαγα. Κανείς δεν μιλάει για το Αγροτικής Ανάπτυξης. Ο Μάκης δεν έχει ιδέα από τρακτέρ, δεν τό ξέρει το αντικείμενο, δεν τό ζει. Έχει καλό μυαλό, θα ήταν καλός στη θέση για παράδειγμα του Θεοδωρικάκου. Δεν ακυρώνω τον άνθρωπο, είναι ευφυής».

Διαβάστε Επίσης

Νικόλ Πασινιάν: «Η Αρμενία θα διασφαλίσει την ασφάλειά της, με τη Ρωσία ή χωρίς»

Οι συγκρούσεις μεταξύ των δυνάμεων του Αζερμπαϊτζάν και