Σεπτέμβριος 30, 2020
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τουρκία – Μαρτυρίες πολιτών: «Πεθαίνουν 400-500 άτομα, κάθε μέρα…

- in ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Kρύβει το χάος ο Ερντογάν!…» – Συλλαμβάνεται όποιος δημοσιεύει τα προβλήματα!…

Τρομερά πράγματα καταγγέλλει Τουρκάλα σε βίντεο, για το φοβερό κακό που xτυπάει την Τουρκία εδώ και ημέρες, κατηγορώντας την κυβέρνηση για ασύστολα ψέμματα, περί του πραγματικού αριθμού των νεκρών. Αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν 400 με 500 νεκρούς από τον Covid-19 στην Τουρκία μέσα μόνο σε μία ημέρα, ενώ οι τουρκικές αρχές συνέλαβαν 600 άτομα για δημοσιοποίηση των τεράστιων προβλημάτων σε κοινωνικά μέσα ενημέρωσης, σχετικά με τον COVID19.

Botin Kurdistani

2/original video
Eyewitnesses reporting 400 to 500 people died from in ,only in 1 day

✅ In Turkey situation is out of control
✅gov is hiding the real numbers [of cases]
✅The gov is making propaganda to show that the process is being managed

 

Ενσωματωμένο βίντεο

Botin Kurdistani@kurdistannews24

3/WATCH
Turkey’s hidden coronavirus cases threaten to overwhelm hospitals

☑️ situation of is out of control
☑️Eyewitnesses reporting 400 to 500 people died from in ,only in 1 day
☑️ gov is making propaganda to show that the process is being managed

 

Ενσωματωμένο βίντεο

Botin Kurdistani@kurdistannews24
: news video 
Eyewitnesses are reporting 400 to 500 people died from in , only in one day ( English subtitled report )

while Turkey has arrested 600 people for posts on social media about the &
says only 92 people have died from

 

Ενσωματωμένο βίντεο

Νέα μέτρα κατά της πανδημίας απαιτεί ο Τούρκος υπουργός υγείας.

“Η Τουρκία πρέπει να εφαρμόσει αυστηρά μέτρα, για να σταματήσει η διάδοση του κορωνοϊού”, ανέφερε o υπουργός Υγείας της Τουρκίας Φαχρέτντ Κότσα.

“Δεν μπορούμε να επιστρέψουμε στην κατάσταση πριν από τις 10 Μαρτίου”, δήλωσε o Κότσα, αναφερόμενος στην ανακοίνωση της πρώτης περίπτωσης ασθενούς με COVID-19.

“Οι επόμενες μέρες, είτε θέλουμε είτε όχι, θα είναι σίγουρα διαφορετικές”, συνέχισε ο ίδιος.

Ο υπουργός υγείας ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι ο αριθμός των νέων περιπτώσεων κορωνοϊού είχε αυξηθεί κατά 2.069, με αποτέλεσμα ο συνολικός αριθμός των διαγνωσθέντων να ανέρχεται σε 5.698. Ο αριθμός των θανάτων ανθρώπων με τον ιό στην Τουρκία αυξήθηκε σε 92, αφού 17 άνθρωποι πέθαναν, την Παρασκευή.

“Η κοινωνική ζωή πρέπει να ρυθμιστεί, για να ελαχιστοποιηθεί η κινητικότητα”, δήλωσε o Koca κατά τη συνέντευξη Τύπου και συνέχισε “η διαπροσωπική επαφή πρέπει να ελαχιστοποιηθεί και για το σκοπό αυτό, οι ώρες εργασίας, οι εργάσιμες μέρες και οι διακοπές πρέπει να αναπροσαρμοστούν”.

Πρόκειται όμως για ασύστολα ψεύδη, διότι η κατάσταση σύμφωνα με πηγές είναι τραγική, οι νεκροί δεν ανταποκρίνονται στο αριθμό που αναφέρει το υπουργείο υγείας, και η οργή φουντώνει στο εσωτερικό της χώρας, με τους Ιμάμηδες να διακηρύττουν ότι τούς τιμωρεί ο Αλλάχ για τις αμαρτίες τους !

Νωρίτερα, την Παρασκευή, ο υπουργός Εσωτερικών Süleyman Soylu περιέγραψε αυστηρότερα μέτρα για τη μείωση της κινητικότητας, σε ξεχωριστή δήλωση.

“Κανένας Τούρκος πολίτης δεν πρέπει να πληρώσει για ένα τεστ”, δήλωσε ο ίδιος. Τα τεστ περιορίζεται στα εργαστήρια, που έχουν εξουσιοδοτηθεί από το υπουργείο, καθώς οι μη εξουσιοδοτημένοι έλεγχοι από άτομα ή οντότητες καθιστούν τις μελέτες προσαρμογής και την παρακολούθηση των επαφών πιο δύσκολη”, πρόσθεσε ο υπουργός.

Η Τουρκία εισήγαγε περίπου 350.000 πρόσφατα τεστ από την Κίνα, που μειώνουν δραστικά τους χρόνους δοκιμών και έχει σε απόθεμα περισσότερα από ένα εκατομμύριο τεστ ταχείας διάγνωσης, που θα χρησιμοποιηθούν στον έλεγχο, σε όλη τη χώρα. Η ουσία είναι ότι εφόσον το καθεστώς κρύβει τους πραγματικούς αριθμούς, όλα τα ενδεχόμενα θα είναι ανοικτά από τους Τούρκους πολίτες, οι οποίοι πλέον είναι εξοργισμένοι με τον πρόεδρο Ερντογάν και το καθεστώς του. Την ίδια στιγμή το υπουργείο υγείας στην Άγκυρα ανακοινώνει ψευδώς όπως φαίνεται ότι μόνο 92 άνθρωποι έχουν πεθάνει από την πανδημία μέχρι τώρα.

Τα τουρκικά ιδιωτικά νοσοκομεία μετά την απόφαση του Ερντογάν να γίνουν όλα σημεία αναφοράς της πανδημίας, απαιτούν καλύτερη αποζημίωση από το υπουργείο Υγείας.

Nikos Michailidis@NikosMichailid4

Η Τουρκική κυβέρνηση απαγόρευσε την υποβολή παραίτησης γιατρών και νοσηλευτών σε ιδιωτικά και δημόσια νοσοκομεία για τους επόμενους 3 μήνες https://twitter.com/Surgun_Binbasi/status/1243685462474194949 

Sürgün Binbaşı@Surgun_Binbasi

Kamu ve özel sağlık çalışanlarının 3 ay boyunca istifa etmesi yasaklandı..

Προβολή εικόνας στο Twitter
Δείτε άλλα Tweet του χρήστη Nikos Michailidis

“Το υπουργείο Υγείας της Τουρκίας θα πρέπει να καλύψει το κόστος του προσωπικού, αλλά και το διοικητικό κόστος των ιδιωτικών νοσοκομείων που χρησιμοποιούνται ως κέντρα αναφοράς κατά της πανδημίας του κορωνοϊού”, δήλωσε ο πρόεδρος της ένωσης ιδιωτικών ιατρικών κέντρων, Reşat Bahat στην εφημερίδα Cumhuriyet.

“Μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα νοσοκομεία μας όσο θέλουν, αλλά θα πρέπει να πληρώσουν για το κόστος μας. Δεν θέλουμε κάτι επιπλέον. Αλλά δεν έχουμε ατελείωτες οικονομικές πηγές”, δήλωσε ο Μπαχάτ.

Η Τουρκία, την περασμένη εβδομάδα, ανακοίνωσε ότι όλα τα ιδιωτικά νοσοκομεία θα γίνουν κέντρα υποδοχής ασθενών με κορωνοϊό, χωρίς πρόσθετο κόστος.

“Οι σοβαρές περιπτώσεις που χρειάζονται εντατική φροντίδα θα αντιμετωπιστούν χωρίς κόστος, αλλά τα ελαφρύτερα συμπτώματα θα ακολουθήσουν τις κανονικές νοσοκομειακές διαδικασίες”, δήλωσε ο Μπαχάτ.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο των ιδιωτικών νοσοκομείων, οι ασθενείς που νοσηλεύονται σε κανονικά δωμάτια θα χρειαστεί να πληρώσουν για το δωμάτιο.

“Τα ιδιωτικά νοσοκομεία, τα οποία απασχολούν περίπου 300.000 άτομα και έχουν το 40% των κλινών της ICU στην Τουρκία, εξαντλούν γρήγορα τους πόρους τους και δεν θα μπορέσουν να συνεχίσουν να προσφέρουν”, ανέφερε ο Μπαχάτ.

Το θέμα λοιπόν στην Τουρκία δεν είναι το αν, αλλά το πότε θα σκάσει η “φούσκα” της ηγεσίας του Ερντογάν, με τα προβλήματα να xτυπούν ήδη τη χώρα αλύπητα.

Διαβάστε Επίσης

Νικόλ Πασινιάν: «Η Αρμενία θα διασφαλίσει την ασφάλειά της, με τη Ρωσία ή χωρίς»

Οι συγκρούσεις μεταξύ των δυνάμεων του Αζερμπαϊτζάν και