Μάρτιος 29, 2024
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τραμπ: Μετά τα περί «κινεζικού ιού», έπεται ο «μεγάλος σεβασμός» στην Κίνα !

- in ΔΙΕΘΝΗ
Τραμπ: Μετά τα περί «κινεζικού ιού», τώρα λέει «μεγάλος σεβασμός» στην Κίνα!Τηλεφωνική επικοινωνία είχε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ με τον κινέζο ομόλογό του Σι Τζινπινγκ,  προκειμένου να συζητήσουν για την πανδημία του νέου κορωνοϊού. Ο ιός ξέσπασε στην Κίνα στα τέλη του περασμένου έτους και ο Αμερικανός πρόεδρος αναφέρθηκε επανειλημμένα σε αυτόν ως «κινέζικος ιός», προκαλώντας αντιδράσεις. Σε tweet του, ωστόσο, μετά την επικοινωνία με τον Κινέζο ομολόγό του δεν γίνεται καμία τέτοια αναφορά. «Η Κίνα έχει περάσει πολλά και έχει αναπτύξει μία μεγάλη κατανόηση του ιού. Εργαζόμαστε στενά μαζί. Πολύς σεβασμός», έγραψε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Τα κινεζικά κρατικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι ο Σι Τζινπίνγκ δήλωσε στον Ντόναλντ Τραμπ ότι η Κίνα είναι  πρόθυμη να παράσχει υποστήριξη στις ΗΠΑ για την αντιμετώπιση της έξαρσης των κρουσμάτων και ελπίζει σε αντάλλαγμα οι ΗΠΑ θα λάβουν πρακτικά και αποτελεσματικά μέτρα για τη διασφάλιση της υγείας των Κινέζων υπηκόων που ζουν, στη χώρα.

Donald J. Trump
@realDonaldTrump

Just finished a very good conversation with President Xi of China. Discussed in great detail the CoronaVirus that is ravaging large parts of our Planet. China has been through much & has developed a strong understanding of the Virus. We are working closely together. Much respect!

Ο Σι Τζινπίνγκ πρόσθεσε ότι η Κίνα ήταν πρόθυμη να «ενισχύσει το συντονισμό της μακροοικονομικής πολιτικής για τη σταθεροποίηση της αγοράς και την εξασφάλιση της ανάπτυξης», σύμφωνα με τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.

«Οι σχέσεις Κίνας-ΗΠΑ βρίσκονται σε μια σημαντική στιγμή», ανέφερε και τόνισε ότι η χώρα τους ήταν διαφανής ως προς την πανδημία.

 

Διαβάστε Επίσης

Νότια Κορέα: «Ανεύθυνο το βέτο της Ρωσίας, στη συνέχιση της επιτήρησης των κυρώσεων του ΟΗΕ, στη Βόρεια Κορέα»

«Η ρωσική ομοσπονδία, παρά το καθεστώς του κράτους-μόνιμου