Κινήσεις εκκένωσης του καταυλισμού στις Καστανιές;

- in ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΥΕΘΑ και Α/ΓΕΕΘΑ στην περιοχή…!

Φαίνεται ότι η κατάσταση στον Έβρο οδεύει προς εξομάλυνση, με την Τουρκία να αντιλαμβάνεται ότι δεν μπορεί να αντέξει το στραπάτσο από τη δυναμική αντίδραση της Ελλάδας, στο οργανωμένο σχέδιο εισβολής στη χώρα δεκάδων χιλιάδων αλλοδαπών, που είχε συγκεντρώσει στα σύνορά της. Κινήσεις εκκένωσης του καταυλισμού των Καστανέων παρατηρούνται εδώ και λίγα λεπτά. Λίγο μετά τα μεσάνυχτα, οι συγκεντρωμένοι άρχισαν να μεταφέρουν στο δάσος σκηνές και άλλα υλικά, τα οποία και έκαψαν. Παρατηρήθηκε, επιπλέον, μαζική επιβίβαση μεταναστών σε λεωφορεία προς επιστροφή για Κωνσταντινούπολη.

Σύμφωνα με πηγές του ΓΕΕΘΑ, διατηρείται ο ύψιστος βαθμός επιφυλακής, καθώς το δάσος των Καστανέων είναι αρκετά πυκνό και η μετακίνηση σε αυτό, θα μπορούσε χρησιμοποιηθεί, για να αποπροσανατολίσει την προσοχή των αρχών, αλλά και την ετοιμότητά τους. Οι ίδιες πηγές επεσήμαναν ότι τα ελληνικά αμυντικά μέτρα δεν χαλαρώνουν, οι αρχές παραμένουν στη θέση τους, ενώ γίνεται εκτίμηση της γενικότερης κατάστασης στις Καστανιές, αλλά και τον υπόλοιπο Έβρο.

Σε συνέντευξή του, χθες Πέμπτη, στο Action24, ο Υπουργός Προστασίας τους Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης είπε πώς η ελληνική πλευρά “έχει ζήσει πολλά στον Έβρο, με την επιχείρηση-φιάσκο της Τουρκίας”, συμπληρώνοντας πώς “στον Έβρο η τουρκική πλευρά προσπαθεί να πάρει τους πληθυσμούς, που έφερε στα σύνορα πίσω στη χώρα”.

“Το μεταναστευτικό όπως τό ξέραμε το 2015 τελείωσε”, συμπλήρωσε. Τέλος, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη επεσήμανε πως τις επόμενες μέρες θα δώσει στον τύπο όλα τα fake news της Τουρκίας, τα οποία ήθελαν να πλήξουν την Ελλάδα. “Η τουρκική πλευρά πλημμύρισε τον τύπο με fake news. Κάποια από αυτά υιοθετήθηκαν και εδώ”, είπε ο κ. Χρυσοχοΐδης..

Σε καμία περίπτωση, βέβαια, η ελληνική πλευρά δεν πανηγυρίζει, ούτε καθησυχάζει. Η αμυντική διάταξη παραμένει ως έχει με όλες τις δυνάμεις του Στρατού, της Αστυνομίας και της Frontex να βρίσκονται σε καθεστώς ύψιστης επιφυλακής και τις εργασίες ενίσχυσης του φράχτη να συνεχίζονται, με εντατικούς ρυθμούς.

Ταυτόχρονα, σύμφωνα με το militaire, από τον Α/ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνο Φλώρο δόθηκε μία εντολή: “Καμία απολύτως χαλάρωση”. Όλη τη νύχτα παρακολουθούσε την κατάσταση μαζί με τον ΥΕΘΑ Νίκο Παναγιωτόπουλο και σε λίγο πετάνε και οι δύο για τον Έβρο, προκειμένου να ΄χουν πλήρη εικόνα.Διαβάστε Επίσης

Νικόλ Πασινιάν: «Η Αρμενία θα διασφαλίσει την ασφάλειά της, με τη Ρωσία ή χωρίς»

Οι συγκρούσεις μεταξύ των δυνάμεων του Αζερμπαϊτζάν και