Μάρτιος 28, 2024
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ο γερμανικός Τύπος υπέρ της αναστολής των κανόνων της ΕΕ, για το χρέος και το έλλειμμα, με οποιοδήποτε κόστος !

- in MEDIA

«Σε κανονικές εποχές, (η αναστολή των ευρωπαϊκών κανόνων για το χρέος και το έλλειμμα) θα ήταν ένα μεγάλο θέμα, αλλά οι εποχές δεν είναι κανονικές. Το ότι το Σύμφωνο Σταθερότητας θα ανασταλεί είναι σχεδόν αυτονόητο: Τα κράτη της Ευρωπαϊκής  Ένωσης πρέπει να μπορούν να κάνουν τα πάντα, για να διατηρήσουν λίγο – πολύ τον έλεγχο των οικονομικών συνεπειών της κρίσης του κορονοϊού. Είναι αναμφίβολα σωστό να κάνουμε αυτό το βήμα, τώρα. Το γεγονός ότι το δημόσιο χρέος θα αυξηθεί σημαντικά σε όλα τα κράτη δεν επιτρέπεται να παίξει κανένα ρόλο αυτή τη στιγμή» (Frankfurter Allgemeine Zeitung).   

«Σε κανονικές εποχές, θα αναβίωναν οι παλιές προκαταλήψεις και τα αντανακλαστικά ζήλιας: Τι; Οι Έλληνες μπορούν να κάνουν πάλι όσα χρέη θέλουν; Δεν υπάρχουν πια όρια ούτε για την Ιταλία και την Ισπανία; Ο κόσμος και η Ευρωπαϊκή Ένωση, όμως, έχουν να αντιμετωπίσουν μια πρωτοφανή κρίση. Είναι καλό το ότι οι χώρες της Ευρώπης δείχνουν τώρα αλληλεγγύη μεταξύ τους και αναστέλλουν προσωρινά τους κανόνες για το χρέος και το έλλειμμα. Αυτήν την στιγμή είναι αδιάφορο ποιος θα τα πληρώσει όλα στο τέλος» – (Neue Osnabruecker Zeitung). 

«Το υπουργικό συμβούλιο ψήφισε το μεγαλύτερο πακέτο διάσωσης, στη μεταπολεμική ιστορία. Τώρα, τα χρήματα πρέπει να εισρεύσουν στην οικονομία όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Αλλά η χώρα θα μπορούσε να βιώσει ένα πικρό déjà vu τις προσεχείς εβδομάδες. Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση, τα κρατίδια και η τοπική αυτοδιοίκηση δεν κατάφεραν επί χρόνια να δαπανήσουν δισεκατομμύρια για επενδύσεις. Ο λόγος; Αρχικά, γύρω από τη στροφή της χιλιετίας, το διοικητικό προσωπικό μειώθηκε δραστικά και για μερικές υπηρεσίες η ψηφιοποίηση εξακολουθεί να είναι ανεξερεύνητη γη. Το αποτέλεσμα; Πολύ λίγοι δημόσιοι υπάλληλοι και ελάχιστη ψηφιοποίηση σημαίνουν κουτσή διοίκηση. Αυτή η αργοπορία εκδικείται τώρα πικρά» – (Handelsblatt).  

Διαβάστε Επίσης

Βραζιλία: Πατέρας έδωσε 2 ευρώ σε άστεγο, για να κάψει το πτώμα της κόρης του…

Ανατριχιαστικές λεπτομέρειες βλέπουν το φως της δημοσιότητας από