Τούρκοι δουλέμποροι επετέθησαν με χατζάρες σε Λιμενικούς, στον Έβρο !

- in ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Τούρκοι δουλέμποροι επιτέθηκαν με χατζάρες σε Λιμενικούς στον Έβρο!

Επίθεση δουλεμπόρων σε φουσκωτό του Λιμενικού της Αλεξανδρούπολης, στη θαλάσσια περιοχή των εκβολών του ποταμού Έβρου, σημειώθηκε, σήμερα, τα ξημερώματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Evros-news.gr, (αν και δεν έχει ανακοινωθεί κάτι επίσημα από το Λιμενικό ή το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής) τις πρώτες πρωινές ώρες το φουσκωτό σκάφος του Λιμενικού της Αλεξανδρούπολης, που περιπολούσε στη θαλάσσια περιοχή στο ύψος του Δέλτα του ποταμού Έβρου, στις εκβολές του δηλαδή στο Θρακικό Πέλαγος, εντόπισαν φουσκωτή βάρκα να μεταφέρει πάνω από 30 παράνομους μετανάστες.

Όταν πλησίασαν και με βάση την πάγια τακτική έκαναν αναγνώριση και προσπάθησαν να συλλάβουν τους διακινητές, ζητώντας τους να παραδοθούν, αυτοί ξαφνικά έβγαλαν ένα-δυο τεράστια σπαθιά και προσπάθησαν να επιτεθούν και να τρυπήσουν το φουσκωτό. Όμως η ψυχραιμία και η άμεση αντίδραση των Λιμενικών δεν τό επέτρεψε.

Την ίδια στιγμή, έστριψαν το τιμόνι και ανέπτυξαν ταχύτητα προς τα τουρκικά χωρικά ύδατα και έτσι κατάφεραν να ξεφύγουν, αλλά απέτυχε η προσπάθειά τους να αποβιβάσουν σε κάποιο σημείο της ελληνικής ακτής τους αλλοδαπούς, που μετέφεραν.

Το σκάφος του Λιμενικού επέστρεψε κανονικά στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης και φυσικά έγινε ενημέρωση για το περιστατικό, στο οποίο όμως δεν δόθηκε συνέχεια, αφού απετράπη η προσπάθεια των δουλεμπόρων να φέρουν στον Έβρο από τη θάλασσα όσους μετέφεραν, όπως γινόταν συχνά πριν λίγο καιρό. Φαίνεται πως μετά το “σφράγισμα” των χερσαίων συνόρων του Έβρου, οι διακινητές επιλέγουν να φέρνουν τους αλλοδαπούς από τη θάλασσα.

Διαβάστε Επίσης

Νικόλ Πασινιάν: «Η Αρμενία θα διασφαλίσει την ασφάλειά της, με τη Ρωσία ή χωρίς»

Οι συγκρούσεις μεταξύ των δυνάμεων του Αζερμπαϊτζάν και