Κωνσταντινούπολη: Εισβολή στα γραφεία του Sputnik… Συνελήφθη ο διευθυντής

- in ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Τουρκία: Εισβολή στα γραφεία του Sputnik στην Κωνσταντινούπολη – Συνελήφθη ο διευθυντής

Τουρκικές αστυνομικές δυνάμεις, αργά το βράδυ του Σαββάτου, στα γραφεία του ρωσικού πρακτορείου Sputnik στην Κωνσταντινούπολη, όπως μεταδίδει η ρωσική έκδοση της ιστοσελίδας.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, αυτή την ώρα πραγματοποιούνται έρευνες στα γραφεία. ενώ συνελήφθη και ο διευθυντής του μέσου.

Νεότερες πληροφορίες κάνουν λόγο ότι  αγνοούνται τα ίχνη τριών δημοσιογράφων του Sputnik, στην Τουρκία…!

Το Sputnik στην Τουρκία δεν έχει κατορθώσει να έρθει σε επαφή με τους τρεις δημοσιογράφους, που δέχτηκαν επίθεση στα σπίτια τους. Αγνοούνται τα ίχνη των τριών υπαλλήλων του πρακτορείου Sputnik στην Τουρκία, που δέχτηκαν επίθεση χτες στο σπίτι τους, όπως ανέφερε η αρχισυντάκτρια του πρακτορείου, Μαργαρίτα Σιμονιάν. Η Σιμονιάν έγραψε στο Telegram ότι δεν έχει καταστεί εφικτή η επικοινωνία με τους τρεις υπαλλήλους, εδώ και 9 ώρες.

«Δεν έχουμε μπορέσει να επικοινωνήσουμε με τους υπαλλήλους μας στην Άγκυρα για 9 ώρες, αφότου επικοινώνησαν με την Αστυνομία για την αναφορά του περιστατικού από εθνικιστές ταραξίες, που επιτέθηκαν στα διαμερίσματά τους», έγραψε η Μαργαρίτα Σιμονιάν.

Οι τρεις δημοσιογράφοι, που εργάζονται στο Sputnik Τουρκίας, δέχτηκαν επιθέσεις στα σπίτια τους, το βράδυ του Σαββάτου. Οργανωμένες ομάδες αγνώστων προσπάθησαν να σπάσουν τις πόρτες των διαμερισμάτων τους, φώναζαν εθνικιστικά συνθήματα και εκτόξευαν απειλές. Οι δράστες αποκαλούσαν τους δημοσιογράφους «προδότες» και «Ρώσους κατασκόπους».

Η Σιμονιάν διερωτήθηκε νωρίτερα, για τον τρόπο που οι δράστες κατόρθωσαν να μάθουν τις διευθύνσεις κατοικιών των δημοσιογράφων. Αξίζει να σημειωθεί ότι το κρατικό τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu χαρακτήρισε τις επιθέσεις στα σπίτια δημοσιογράφων ως «διαμαρτυρία».

Διαβάστε Επίσης

Βραζιλία: Πατέρας έδωσε 2 ευρώ σε άστεγο, για να κάψει το πτώμα της κόρης του…

Ανατριχιαστικές λεπτομέρειες βλέπουν το φως της δημοσιότητας από