Μάρτιος 29, 2020
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Αφγανιστάν: Σε εφαρμογή από τα μεσάνυχτα συμφωνία «για περιορισμό της βίας»

- in ΔΙΕΘΝΗ
Αφγανιστάν: Σε εφαρμογή από τα μεσάνυχτα συμφωνία «για περιορισμό της βίας»

Ο περιορισμός των μαχών, αν τηρηθεί, αναμένεται να ανοίξει τον δρόμο, για την υπογραφή μιας συμφωνίας ΗΠΑ – Ταλιμπάν για την απομάκρυνση των αμερικανικών στρατευμάτων από το Αφγανιστάν, με αντάλλαγμα εγγυήσεις για την ασφάλεια από την πλευρά των ανταρτών.

Οι αφγανικές, οι διεθνείς δυνάμεις και οι Ταλιμπάν συμφώνησαν σε μία περίοδο επτά ημερών, κατά τη διάρκεια των οποίων θα περιορίσουν τις εχθροπραξίες, η οποία θα ξεκινήσει τα μεσάνυκτα της Παρασκευής τοπική ώρα (21:30 ώρα Ελλάδας), ανακοίνωσε ανώτερος Αφγανός αξιωματούχος. Από τα μεσάνυκτα της Παρασκευής, τίθεται σε εφαρμογή η συμφωνία για επταήμερο περιορισμό της βίας μεταξύ Ταλιμπάν και αφγανικών και διεθνών δυνάμεων 

«Ο περιορισμός της βίας θα ξεκινήσει στις 22 Φεβρουαρίου και θα διαρκέσει μία εβδομάδα», δήλωσε ο Τζαβίντ Φαϊσάλ, διευθυντής του Εθνικού Κέντρου Ασφαλείας του Αφγανιστάν.

Ο περιορισμός των μαχών, αν τηρηθεί, αναμένεται να ανοίξει τον δρόμο για την υπογραφή μιας συμφωνίας μεταξύ των ΗΠΑ και των Ταλιμπάν, για την απομάκρυνση των αμερικανικων στρατευμάτων από το Αφγανιστάν, με αντάλλαγμα εγγυήσεις για την ασφάλεια από την πλευρά των ανταρτών.

«Ελπίζουμε ότι αυτός ο περιορισμός της βίας θα οδηγήσει σε εκεχειρία και σε διαρκή ειρήνη στο Αφγανιστάν», πρόσθεσε ο Φαϊσάλ.

Προς το παρόν ούτε οι Ταλιμπάν – ούτε Αμερικανοί αξιωματούχοι έχουν σχολιάσει τις πληροφορίες.

Διαβάστε Επίσης

Τουρκία – Μαρτυρίες πολιτών: «Πεθαίνουν 400-500 άτομα, κάθε μέρα…

Kρύβει το χάος ο Ερντογάν!…» – Συλλαμβάνεται όποιος