Η Τουρκία παροτρύνει τους Σύρους τζιχαντιστές, που μεταφέρει στη Λιβύη, να σκοτώσουν Ρώσους

- in MEDIA
Η Τουρκία λέει στους Σύρους τζιχαντιστές που μεταφέρει στη Λιβύη ότι θα σκοτώσουν Ρώσους

Η ανεξάρτητη τουρκική πηγή ειδήσεων Ahval, παράλληλα με ερευνητές ρεπόρτερ στη Συρία και στη Λιβύη, διαπίστωσαν ένα ανησυχητικό φαινόμενο: Πολλοί από τους αναφερόμενους «αντάρτες» μισθοφόρους από την Συρία που μεταφέρονται στην Τρίπολη της Λιβύης, για να πολεμήσουν για λογαριασμό της εκεί κυβέρνησης εναντίον των δυνάμεων του στρατάρχη Χαφτάρ, πιστεύουν ότι στέλνονται «να πολεμήσουν τους Ρώσους»

Το Ahval news μεταδίδει τα ακόλουθα:

«Για να ενισχύσει την μαχητικότητά τους η Τουρκία λέει στους “αντάρτες” της Συρίας, που στέλνει στην Λιβύη, πως θα πολεμήσουν τους Ρώσους», αποκάλυψε η ερευνητική εφημερίδα την Τετάρτη, επικαλούμενη πηγές από τον «Συριακό Εθνικό Στρατό», που τελεί υπό τουρκική διοίκηση η Τουρκία.

«Υπάρχουν Ρώσοι εδώ», είπε ένας μισθοφόρος 21 χρόνων από το Κάφρ Νάμπλ, μια πόλη στην επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας.

«Οι Τούρκοι μας εβεβαίωσαν γι’ αυτό. Εγώ ούτε θα πείραζα εδώ ένα Λίβυο. Αλλά αν πετύχω έναν Ρώσο θα τού χώσω ένα ρόπαλο στον…».

Από τον περασμένο μήνα, η Άγκυρα επιβεβαίωσε ότι μαχητές του «Ελεύθερου Συριακού Στρατού», που μεταφέρονται αεροπορικώς στην Τρίπολη, για να υπερασπίσουν την Κυβέρνηση της Εθνικής Συμφωνίας, που προασπίζεται την λιβυκή πρωτεύουσα από την επίθεση των στρατευμάτων του στρατηγού Χαλίφα Χαφτάρ.

«Με τη βοήθεια των τουρκικών δυνάμεων και τον εξοπλισμό τους, θα νικήσουμε τους Ρώσους», δήλωσε ένα ένοπλος από την Συρία. Έχει προφανώς γίνει διαδεδομένο αστείο ότι οι μισθοφόροι που στέλνονται στη Λιβύη χάφτουν στα τυφλά ό,τι τούς λέει η Τουρκία.

Φυσικά, δεν υπάρχουν στη Λιβύη Ρώσοι στρατιώτες. Εάν οι Τούρκοι τούς λένε ότι θα πολεμήσουν Ρώσους τη Λιβύη, αυτοί πιστεύουν ότι πολεμούν τον ίδιο εχθρό, που τούς βομβάρδιζε στις πόλεις τους στη Συρία, είπε ένα Σύρος αξιωματικός στον ερευνητή ρεπόρτερ Lindsey Snell.

«Αλλά φυσικά αυτό είναι ψέμα και η Λιβύη δεν είναι Συρία.

»Αλλά αυτοί οι μισθοφόροι πιστεύουν ό,τι τούς λέει η Τουρκία».

Το δημοσίευμα του Ahval news αναφέρει ότι περί τους 4.700 μισθοφόροι από τη Συρία, υποστηριζόμενοι από την Τουρκία μεταφέρθηκαν τον περασμένο μήνα, στη Λιβύη.

Η μεταφορά τους είχε αρχίσει πριν ακόμη η τουρκική κυβέρνηση περάσει από τη Βουλή την απόφαση να στείλει στρατιωτική βοήθεια και τουρκικά στρατεύματα, για να ενισχύσουν και συμβουλεύουν τις δυνάμεις της Τρίπολης.

Στο μεταξύ, ενώ η Μόσχα θεωρείται σημαντικός διπλωματικός υποστηρικτής του στρατηγού Χαφτάρ, η μεγαλύτερη στρατιωτική βοήθεια στις δυνάμεις του προέρχεται από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο, αναφέρθηκε ευρύτατα ότι περί τους 100 Ρώσοι μισθοφόροι της ιδιωτικής εταιρείας Βάγκνερ ενίσχυαν τις δυνάμεις του Χάφταρ.

Πηγή: Militaire

Διαβάστε Επίσης

Τουρκία – Μαρτυρίες πολιτών: «Πεθαίνουν 400-500 άτομα, κάθε μέρα…

Kρύβει το χάος ο Ερντογάν!…» – Συλλαμβάνεται όποιος