Διάβημα της Αθήνας στα Σκόπια, ένεκα της παραβίασης των «Πρεσπών» από υπηρεσιακή υπουργό…

- in ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πέραν της ελληνικής κίνησης, αντίδραση υπήρξε και από το υπουργείο Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας, το οποίο έκανε λόγο για «κατάφωρη παραβίαση του Συντάγματος και των νόμων». Σημειωτέον ότι η Μιζράχι αποτελεί μία από τους δύο υπουργούς του αντιπολιτευόμενου VMRO, στην υπηρεσιακή κυβέρνηση της γειτονικής χώρας. Άλλωστε, το VMRO έχει επανειλημμένως ταχθεί εναντίον της Συμφωνίας των Πρεσπών. Ο Νίκολα Ντιμιτρόφ, υπουργός Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας, κάλεσε την υπουργό Εργασίας να μη «δυναμιτίζει» το κλίμα και να αποσύρει αμέσως την πινακίδα από το υπουργείο.

Υπενθυμίζεται ότι από τον Φεβρουάριο του 2019, σ’ όλα τα υπουργεία και δημόσια κτίρια τοποθετήθηκαν επιγραφές και πινακίδες με τη νέα ονομασία της χώρας, δηλαδή «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας».

Η Ρασέλα Μιζράχι ορίστηκε ως υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Πολιτικής στις αρχές του 2020, στη βάση της νομοθεσίας, η οποία ορίζει ότι 100 ημέρες πριν τη διεξαγωγή των βουλευτικών εκλογών σχηματίζεται υπηρεσιακή κυβέρνηση, στην οποία συμμετέχει και η αντιπολίτευση. Το VMRO, μάλιστα, εκπροσωπείται στην υπηρεσιακή κυβέρνηση, ελέγχοντας τα υπουργεία Εσωτερικών και Εργασίας.

Ο Ν.Κοτζιάς ζητά να επιβληθούν βαρύτατες κυρώσεις στην υπουργό των Σκοπίων
Ο Κοτζιάς ζητά να επιβληθούν βαρύτατες κυρώσεις σε υπουργό της Βόρειας Μακεδονίας που παραβίασε τις «Πρέσπες»

Με ανάρτησή του στο Twitter, ο Νίκος Κοτζιάς ζητά από την ελληνική κυβέρνηση να επιβάλλει άμεσα βαρύτατες κυρώσεις στην υπηρεσιακή υπουργό εργασίας της Βόρειας Μακεδονίας, Ρασέλα Μιζραχί, του δεξιού «αρχαιομακεδονικού» κόμματος, η οποία παραβίασε τη Συμφωνία των Πρεσπών επαναφέροντας επιγραφή με το όνομα «Μακεδονία», σε συνέντευξη Τύπου στο υπουργείο της.

«Η Κυβέρνηση οφείλει καταγγείλει στον ΟΗΕ την Ρασέλα Μιζραχί υπουργό εργασίας της Βόρειας Μακεδονίας, προερχόμενη από το αδελφό της κόμμα VMRO, για ωμή παραβίαση του διεθνούς δικαίου και Συμφωνίας Πρεσπών.

»Άμεσα δε, να ζητήσει από ΕΕ την απαγόρευση εισόδου της σε όλα τα κράτη-μέλη», έγραψε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών.

Διαβάστε Επίσης

Τουρκία – Μαρτυρίες πολιτών: «Πεθαίνουν 400-500 άτομα, κάθε μέρα…

Kρύβει το χάος ο Ερντογάν!…» – Συλλαμβάνεται όποιος