Ιούλιος 12, 2020
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Εκπρόσωπος του Χαφτάρ: «Οι Τούρκοι παραβιάζουν την εκεχειρία, μεταφέροντας Σύρους τρομοκράτες»

- in Χωρίς κατηγορία
Εκπρόσωπος του Χαφτάρ: Οι Τούρκοι παραβιάζουν την εκεχειρία μεταφέροντας Σύρους τρομοκράτες

Λίγες μόλις ημέρες έχουν περάσει από τη Διάσκεψη στη γερμανική πρωτεύουσα για τη Λιβύη και η συμφωνία για κατάπαυση του πυρός μοιάζει έυθραυστη, με το πολεμικό κλίμα ανάμεσα στις δυνάμεις του στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ και την Τουρκία να εξακολουθεί να υφίσταται.

Η οργάνωση M.LNA, προσκείμενη στο στρατόπεδο του Χαφτάρ, θέτει σε εφαρμογή ζώνη απαγόρευσης, πτήσεων πάνω από το αεροδρόμιο Μίτιγκα.

«Σεβαστήκαμε την κατάπαυση του πυρός, αλλά το να τοποθετείς αντιαεροπορικά συστήματα, να μεταφέρεις Σύρους τρομοκράτες, να πετάς UAVs, αποτελούν παραβίαση της εκεχειρίας. Και το σημερινό UAV ήταν η εκατοστή παραβίαση», τόνισε εκπρόσωπος της οργάνωσης σε συνέντευξη Τύπου, ξεκαθαρίζοντας πως «οποιοδήποτε ιπτάμενο αντικείμενο θα καταρρίπτεται».

M.LNA@LNA2019M

Spox
The no fly zone over Matiga has been officially activated now, we respected the ceasefire but setting up air defense systems , shipping Syrian terrorists , flying UAVs are all violations, and today’s UAV was the violation Number 100.
Any flying body will be shot down.

View image on Twitter
Τσαβούσογλου για Λιβύη: «Δεν θα στείλουμε άλλους στρατιωτικούς συμβούλους, εφόσον τηρείται η εκεχειρία»
Τσαβούσογλου για Λιβύη: Δεν θα στείλουμε άλλους στρατιωτικούς συμβούλους εφόσον τηρείται η εκεχειρία

Ότι η Τουρκία δεν σκοπεύει να στείλει και άλλους στρατιωτικούς συμβούλους στη Λιβύη, εφόσον τηρείται η εκεχειρία στη χώρα, δήλωσε σήμερα ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου και πρόσθεσε ότι η Άγκυρα θα παραμείνει δεσμευμένη, στις διεθνείς προσπάθειες επίλυσης της κρίσης.

«Συμφωνήσαμε όλοι ότι για όσο διάστημα τηρείται η εκεχειρία, η κατάπαυση του πυρός, κανείς δεν θα στείλει επιπλέον συμβούλους ούτε στρατεύματα – ούτε μισθοφόρους (…) όλοι δεσμεύθηκαν σε αυτό», τόνισε ο Τσαβούσογλου.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε ανακοινώσει στις αρχές του μήνα ότι τουρκικά στρατεύματα ήδη κατευθύνονται προς τη Λιβύη, για να στηρίξουν τη διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση εθνικής ενότητας, έπειτα από αίτημά της. Ωστόσο, τη Δευτέρα, δήλωσε ότι μόνο στρατιωτικοί σύμβουλοι βρίσκονται, στη Λιβύη. Εξάλλου η επόμενη διεθνής διάσκεψη για την κρίση στη Λιβύη αναμένεται να πραγματοποιηθεί την πρώτη εβδομάδα του Φεβρουαρίου, σύμφωνα με τον Τούρκο υπουργό.

«Πιστεύω την πρώτη εβδομάδα του Φεβρουαρίου. Όμως πρέπει να επιβεβαιώσουν αυτή την ημερομηνία οι Γερμανοί, ο (Γερμανός υπουργός Εξωτερικών) Χάικο Μάας. Πιστεύω ότι υπάρχει συντονισμός για το θέμα με τους άλλους υπουργούς, που θέλουν να συμμετάσχουν. Έχουμε ήδη στηρίξει την ιδέα μιας νέας διάσκεψης», εξήγησε ο Τσαβούσογλου.

Διαβάστε Επίσης

«Αυτά που φαίνονται εκεί πέρα, δεν είναι γίγαντες, αλλά ανεμόμυλοι»

« Α ΥΤΑ ΠΟΥ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΕΚΕΙ ΠΕΡΑ, ΔΕΝ