Απώλειες ΈΝΕΚΑ Φυσικών Φαινομένων…

- in ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΦΥΣΗ
Τραγωδία στο Πακιστάν: Κοντεύουν τους 60 οι νεκροί από τις φονικές χιονοστιβάδες!Το θρίλερ στο Πακιστάν τα τελευταία 24ωρα δεν έχει τέλος, με τις φονικές χιονοστιβάδες να πλήττουν το Κασμίρ και ο αριθμός των νεκρών και των τραυματιών να αυξάνεται ραγδαία. Ωστόσο, φονική κακοκαιρία έχει πλήξει και τις ΗΠΑ, όπου 10 άτομα έχασαν τη ζωή τους.

Στη γειτονική Ινδία, τουλάχιστον δέκα άνθρωποι σκοτώθηκαν από πολλές χιονοστιβάδες, στο βόρειο τμήμα του διοικούμενου από την Ινδία Κασμίρ. Δύο Πακιστανοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι πολλοί κάτοικοι χωριών παραμένουν εγκλωβισμένοι από χιονοστιβάδες στην περιοχή της κοιλάδας Νίλουμ, έπειτα από τις σφοδρές βροχοπτώσεις, που προκάλεσαν επίσης κατολισθήσεις. Πολλοί άνθρωποι θεωρούνται αγνοούμενοι και εκφράζονται φόβοι ότι είναι νεκροί, καθώς οι επιχειρήσεις διάσωσης βρίσκονται σε εξέλιξη, είπε ένας από τους αξιωματούχους. Ανώτερος αξιωματούχος της ινδικής αστυνομίας είπε ότι πέντε στρατιώτες συγκαταλέγονται στους δέκα νεκρούς, κοντά στα σύνορα Ινδίας-Πακιστάν.

World Breaking News@vanmark5

https://goo.gl/fb/MhFScs 

Η περιοχή είναι μια από τις μεθορίους, όπου παρατηρείται μια από τις μεγαλύτερες στρατιωτικές εντάσεις και όπου οι γειτονικοί στρατοί βρίσκονται επί δεκαετίες σε αντιπαράθεση λόγω των διαφιλονικούμενων εδαφών.

Το Κασμίρ είναι διχοτομημένο μεταξύ Ινδίας και Πακιστάν μετά την ανεξαρτητοποίησή τους το 1947 και επί δεκαετίες η ένταση στο σύνορό τους έχει αφήσει πίσω της δεκάδες χιλιάδες νεκρούς. Το 2012, μια χιονοστιβάδα έπληξε το αρχηγείο ενός τάγματος του πακιστανικού στρατού, κοντά στο ινδικό σύνορο, σκοτώνοντας τουλάχιστον 124 στρατιώτες και 11 πολίτες.

Ενώ ΣΤΗΝ Κίνα…

Ασύλληπτη τραγωδία: Άνοιξε τρύπα και κατάπιε λεωφορείο ! 6 νεκροί και δεκάδες τραυματίες (video)

Απίστευτη τραγωδία στην Κίνα όταν μια γιγαντιαία τρύπα άνοιξε ξαφνικά σε πολυσύχναστο δρόμο της μεγαλούπολης Σινίνγκ, πρωτεύουσας της επαρχίας Τσίνγκχαε, στο δυτικό τμήμα της χώρας, και κυριολεκτικά κατάπιε λεωφορείο γεμάτο επιβάτες, μεταδίδουν κινεζικά κρατικά μέσα ενημέρωσης, τα οποία κάνουν λόγο για τουλάχιστον 6 νεκρούς και άλλους 10 αγνοούμενους. Μια τραγωδία που θυμίζει την αντίστοιχη με τους 21 νεκρούς πριν από ένα μήνα!

Η άσφαλτος σε δρόμο της Σινίνγκ γεμάτο οχήματα εν κινήσει υποχώρησε χθες Δευτέρα περί τις 17:30 [τοπική ώρα· 11:30 ώρα Ελλάδας]. Η τρύπα καταβρόχθισε το μισό λεωφορείο, στο οποίο προκλήθηκε έκρηξη, σύμφωνα με την κινεζική δημόσια τηλεόραση CCTV.

Δείτε το ανατριχιαστικό βίντεο στο Athensmagazine.gr:

Βίντεο που μεταδόθηκε από το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων China News Service εικονίζει αλλόφρονες διερχόμενους που προσπαθούν να αποφύγουν την κοιλότητα που σχηματίστηκε μπροστά σε στάση, με το λεωφορείο πρακτικά κάθετα μέσα στην τρύπα.

Οι επιχειρήσεις διάσωσης βρίσκονται ακόμα σε εξέλιξη, ενώ διενεργείται έρευνα για να εξακριβωθούν τα αίτια του δυστυχήματος, σύμφωνα με το δίκτυο CCTV, το οποίο διευκρίνισε ότι 16 τραυματίες διακομίστηκαν σε νοσοκομεία όπου νοσηλεύονται «σε σταθερή κατάσταση».

Φωτογραφίες που μεταδόθηκαν από το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα εικονίζουν μέλη σωστικών συνεργείων με βαριά μηχανήματα εν δράσει κι έναν γερανό καθώς ανυψώνει το λεωφορείο από την τρύπα, που άνοιξε μπροστά σε νοσοκομείο. Το τμήμα του δρόμου που κατέρρευσε είχε έκταση περίπου 80 τετραγωνικών μέτρων, διευκρίνισε το Νέα Κίνα. Δεν πρόκειται για το πρώτο τέτοιο συμβάν, στη χώρα.

Το 2016, πολλοί διερχόμενοι έπεσαν σε τρύπα, που άνοιξε ξαφνικά σε τμήμα δρόμου στην πόλη Τζενγκτζάου, πρωτεύουσα της επαρχίας Χενάν (κεντρικά). Έρευνα της πυροσβεστικής είχε οδηγήσει στο συμπέρασμα πως εκείνη η κατάρρευση πιθανότατα οφειλόταν στο ότι κάτω από το δρόμο βρισκόταν μπαζωμένο ρέμα και το τμήμα αυτό του οδικού δικτύου υποχώρησε, έπειτα από βροχοπτώσεις. Ενώ το 2013, πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν άνοιξε ξαφνικά τρύπα βάθους 10 μέτρων σε δρόμο,  κοντά σε βιομηχανική ζώνη στη Σεντζέν (νότια).

Διαβάστε Επίσης

Νότια Αφρική: 45 νεκροί, από πτώση λεωφορείου…

Τουλάχιστον, 45 νεκροί είναι ο απολογισμός της πτώσης