Σεπτέμβριος 30, 2020
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Μεξικό: Νέο ομαδικό τάφο εντόπισαν οι Αρχές…

- in ΚΟΙΝΩΝΙΑ
 Μεξικό: Νέο ομαδικό τάφο εντόπισαν οι Αρχές

Ομαδικός τάφος με τα πτώματα τουλάχιστον 29 ανθρώπων εντοπίστηκε στο κεντρικό Μεξικό, όπως ανακοίνωσαν οι εισαγγελικές Αρχές, στην πολιτεία Χαλίσκο. Και δεν είναι η πρώτη φορά, που συμβαίνει αυτό. Σύμφωνα με τις αρχές, η βία στην περιοχή κλιμακώθηκε τον Μάρτιο του 2017, όταν διασπάστηκε το ισχυρό καρτέλ Νέα Γενιά της Χαλίσκο. Συμμορίες αναμετρώνται στην Τλαχομούλκο και στην κοντινή πόλη Γουαναχουάτο, ιδίως για τον έλεγχο της λαθραίας διακίνησης καυσίμων.

El Sol de Chilpancingo@SolChilpancingo

Elementos de la Policía Estatal aseguraron en Zihuatanejo armamento de uso exclusivo del Ejército, equipo táctico y un vehículo Renault Duster, con placas de Jalisco. http://htl.li/sggh30q99v4 

Decomisan auto repleto de arsenal en Zihuatanejo | El Sol de Chilpancingo

Elementos de la Policía Estatal, del Grupo de Operaciones Especiales “Jaguar” y del Ejército Mexicano aseguraron en Zihuatanejo armamento de uso exclusivo del Ejército, Armada y Fuerza Aérea, equipo…

elsoldechilpancingo.mx

Ο ομαδικός τάφος βρέθηκε στον δήμο της Τλαχομούλκο, στην περιφέρεια της Γουαδαλαχάρα, πρωτεύουσας της Χαλίσκο και δεύτερης μεγαλύτερης πόλης του Μεξικού. Άλλοι δύο μυστικοί ομαδικοί τάφοι βρέθηκαν στα τέλη του 2019 στην Τλαχομούλκο: ο πρώτος, που εντοπίστηκε τον Νοέμβριο, περιείχε 31 πτώματα· ο δεύτερος, που εντοπίστηκε τον Δεκέμβριο, άλλα 50.

Πάνω από 3.000 μυστικοί ομαδικοί τάφοι, με τουλάχιστον 5.000 πτώματα έχουν εντοπιστεί στο Μεξικό από το 2006, όταν η κυβέρνηση του τότε προέδρου Φελίπε Καλδερόν κήρυσσε τον λεγόμενο «πόλεμο των ναρκωτικών», αναπτύσσοντας τον στρατό στο εσωτερικό της χώρας, για να πατάξει τα καρτέλ των ναρκωτικών. Αυτή η αμφιλεγόμενη στρατηγική, σύμφωνα με αναλυτές οδήγησε στον κατακερματισμό των μεγαλύτερων καρτέλ και τη δημιουργία νέων, ακόμα πιο βίαιων και αιμοδιψών συμμοριών.

Διαβάστε Επίσης

Η Τουρκία έστειλε F-16 στο Αζερμπαϊτζάν, για να βομβαρδίσουν τους Αρμένιους

Οι Αζέροι Τούρκοι σκοτώνουν παιδιά… «Αυξάνονται τα θύματα