Η Ελισάβετ καθαίρεσε Χάρι-Μέγκαν…

- in ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τι έκρυψε η Βασίλισσα εντέχνως, στη χθεσινή ανακοίνωσή της;

i-diplwmatissa-elisabet-kathairese-xari-megkan-xwris-na-to-katalabei-kaneis

Αν διαβάσει κανείς με προσοχή την ανακοίνωση του παλατιού, μετά τη χθεσινή κρίσιμη συνάντηση με τον πρίγκιπα Χάρι, τον Κάρολο και τον Ουίλιαμ αντιλαμβάνεται τη σοβαρότητα αυτής…!

Σε αυτή, η Ελισάβετ έγραφε ότι οι είχαν «πολύ εποικοδομητικές συζητήσεις», ότι, αν και θα προτιμούσε ο Χάρι και η Μέγκαν να παραμείνουν πλήρους απασχόλησης, Μέλη της Βασιλικής Οικογένειας, σέβεται και κατανοεί την επιθυμία τους να ζήσουν μια πιο ανεξάρτητη ζωή ως οικογένεια, παραμένοντας αξιότιμο κομμάτι της οικογένειάς της.

Παράλληλα, η βασίλισσα δεν έκρυψε τη λύπη της, ενώ εξήγησε ότι το ζευγάρι κατέστησε σαφές ότι δεν θέλει να εξαρτάται από δημόσιους πόρους στις νέες τους ζωές και ότι θα υπάρξει μία μεταβατική περίοδος, κατά την οποία οι Σάσεξ θα περνούν χρόνο στον Καναδά και το ΗΒ. 

Ωστόσο, αν διαβάσει κανείς με προσοχή την ανακοίνωση της βασίλισσας, υπάρχουν δύο σημεία, όπου εξυφαίνεται ότι η βασίλισσα δεν έχει πάρει καθόλου καλά το θέμα, ότι τήν έχει ενοχλήσει πολύ, αλλά δεν θέλησε να τό εκφράσει δημοσίως, για μην κάνει κακό στο θεσμό της μοναρχίας. 

Όπως παρατηρούμε, σε όλη την ανακοίνωση δεν τούς αναφέρει σε κανένα σημείο με τους τίτλους τους – κάτι που συμβαίνει σε όλες τις επίσημες ανακοινώσεις του παλατιού – και τούς ονομάζει απλά Χάρι και Μέγκαν. Σε όλες τις άλλες ανακοινώσεις της, η βασίλισσα τούς ανέφερε ως Δούκας και Δούκισσα του Σάσεξ. 

Παράλληλα, σε κάποιο σημείο του κειμένου τούς διαχωρίζει εντελώς από την οικογένειά της, κάτι που σημαίνει ότι δεν τούς θεωρεί πλέον οικογένειά της. 

Συγκεκριμένα, γράφει: «Σεβόμαστε και κατανοούμε την επιθυμία τους να ζήσουν μια πιο ανεξάρτητη ζωή ως οικογένεια, παραμένοντας αξιότιμο κομμάτι της οικογένειάς μου». 

Μόνο προς το τέλος της ανακοίνωσης, η βασίλισσα τούς αναφέρει ως «οι Σάσεξ», ενώ οι ειδικοί που τήν έχουν μελετήσει παρατηρούν ότι η τελευταία της πρόταση δείχνει ότι τούς έχει βάλει το μαχαίρι στο λαιμό να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα, γιατί δεν έχει τη διάθεση να αφήσει αυτή την ιστορία, που πληγώνει το παλάτι και το θεσμό της μοναρχίας, τον οποίο η ίδια έχει στηρίξει, με κάθε κόστος σε όλη της τη ζωή, να τραβήξει για πολύ καιρό. 

Φωτο: Reuters

Διαβάστε Επίσης

Άμεσος κίνδυνος γενικευμένης ανάφλεξης, στη Λιβύη…!

 Γαλλία, Αίγυπτος και ΗΑΕ φρενάρουν τον Ερντογάν !