Ουίλιαμ: «Προστάτευα τον αδερφό μου, όλη μας τη ζωή και δεν μπορώ να τό κάνω άλλο»

- in ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Για την ώρα, ο πρίγκιπας Ουίλιαμ, ο μεγάλος αδερφός του Χάρι, δεν έχει τοποθετηθεί δημόσια για το Megxit, ωστόσο άνθρωπος από το στενό του περιβάλλον ανέφερε στη Daily mail, ότι είναι ιδιαίτερα στενοχωρημένος, κυρίως για το γεγονός ότι η σχέση του με τον μικρότερο αδερφό του, Χάρι έχει πληγεί και δεν είναι πλέον τόσο δεμένοι – όσο ήταν παλαιότερα. Ο Δούκας του Κέιμπριτζ ανέφερε ότι τώρα πια δεν μπορεί ούτε «να αγκαλιάσει» τον μικρό του αδερφό. Η κρίση στη σχέση τους ξεκίνησε, από όταν η Μέγκαν μπήκε στη ζωή του Χάρι, ενώ χειροτέρεψε ακόμα περισσότερο μετά τον ερχομό του Άρτσι.

Το Megxit, όπως είναι φυσικό, έχει προκαλέσει ακόμα μεγαλύτερο χάσμα μεταξύ των δύο αδερφών και, μάλιστα, ο Ουίλιαμ σοκαρίστηκε με την απόφαση του αδελφού του να παραιτηθεί από μέλος της βασιλικής οικογένειας. «Αγκάλιαζα και προστάτευα τον αδερφό μου όλη μας τη ζωή. Αλλά δεν μπορώ να το κάνω πια. Είμαστε ξεχωριστές οντότητες», είπε ο Ουίλιαμ σύμφωνα με τη Sunday TimesΟ ίδιος δήλωσε ιδιαίτερα απογοητευμένος που ο Χάρι δεν είναι πλέον μέλος της οικογένειας, μετά από την απόφασή του να γίνει οικονομικά ανεξάρτητος. «Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε και το μόνο που μπορώ εγώ να κάνω είναι να τούς υποστηρίζω και να ελπίζω ότι με το χρόνο, θα είμαστε όλοι μαζί ξανά. Θέλω όλοι να παίζουμε στην ίδια ομάδα», σημείωσε.

Η Ελισάβετ κάλεσε πριβέ οικογενειακή συνάντηση για το Megxit

(copyright: AP image)

Αυστηρό τελεσίγραφο 72 ωρών, για να σκεφτούν εκ νέου, αν θέλουν να παραιτηθούν έδωσε στον πρίγκιπα Χάρι και την Μέγκαν Μαρκλ η βασίλισσα Ελισάβετ, που είναι έντονα δυσαρεστημένη από την απόφαση του εγγονού της, Χάρι και της συζύγου του Μέγκαν Μαρκλ να γυρίσουν την πλάτη, στη βασιλική οικογένεια. Σύμφωνα με την Daily Mail, το τελεσίγραφο έρχεται, ενώ ο πρίγκιπας Χάρι ετοιμάζεται να διαπραγματευτεί το Megxit με τη βασιλική οικογένεια και η Μέγκαν Μαρκλ βρίσκεται ήδη στον Καναδά με τον γιο τους Άρτσι.

Παράλληλα, σύμφωνα με το σημερινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας Sun ο πρίγκιπας Γουίλιαμ φέρεται να είπε σε στενό του φίλο ότι «δεν μπορώ πλέον να προστατεύσω τον Χάρι», επιβεβαιώνοντας το δυσμενές κλίμα που υπάρχει στο παλάτι για τον Χάρι και τη ΜέγκανΣύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Γουίλιαμ φέρεται να είπε «όλη μου τη ζωή προστάτευα τον αδελφό μου, δεν μπορώ να το κάνω πια. Είμαστε ξεχωριστές οντότητες, είμαι στεναχωρημένος. Το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να προσπαθήσω να τούς στηρίξω και να ελπίζω, ότι, όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή θα είμαστε και πάλι μαζί». 

Σε δημοσίευμα του Fox News αναφέρεται ότι η Βασίλισσα Ελισάβετ έχει καλέσει σε ιδιωτική συνάντηση τον πρίγκιπα Χάρι, τον πρίγκιπα Ουίλιαμ και τον πρίγκιπα Κάρολο, με θέμα συζήτησης το περίφημη Megxit. Πηγές ανέφεραν στο περιοδικό People ότι η «υψηλή» συνάντηση έχει σκοπό να συζητηθεί η συμπεριφορά της Μέγκαν και του Χάρι. Tweet του Sky News αναφέρει ότι η οικογενειακή μάζωξη θα βρει λύσεις και θα βοηθήσει στην εκτόνωση της έντασης στη βασιλική οικογένεια.

Sky News Breaking
@SkyNewsBreak
The Queen has called a family meeting to thrash out solutions to Prince Harry and Meghan’s decision to step back as senior royals

Η βρετανική εφημερίδα Daily Mail υποστηρίζει ότι το επόμενο σαββατοκύριακο ο πρίγκιπας Χάρι θα βρίσκεται στον Καναδά, όπου εικάζεται ότι θα εγκατασταθούν μόνιμα και δεν θα επιστρέψουν στην Βρετανία. Αυτή την εβδομάδα, έχει ένα βαρύ πρόγραμμα υποχρεώσεων, αλλά και συναντήσεων, προκειμένου να διαπραγματευθεί το νέο ρόλο και το οικονομικό μέλλον του ζευγαριού, καθώς η βασίλισσα Ελισάβετ έχει ζητήσει να λυθεί άμεσα το ζήτημα της «ανεξαρτητοποίησης» του ζευγαριού.

Διαβάστε Επίσης

Ο Λιβυκός Εθνικός Στρατός χαιρετίζει, στα ελληνικά, τη συμφωνία Ελλάδας – Αιγύπτου

Την υπογραφή της συμφωνίας για οριοθέτηση ΑΟΖ Ελλάδας-Αιγύπτου