“Καλέ μου κύριε, αυτό είναι το πιο πολύτιμο διαμάντι στον κόσμο!” (MICHELE GOLD)

- in EDITORIAL, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
“ΚΑΛΕ ΜΟΥ ΚΥΡΙΕ, ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΙΟ ΠΟΛΥΤΙΜΟ ΔΙΑΜΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ !” (MICHELE 
GOLD)

Ο πατέρας μου μού είχε διηγηθεί μία θαυμάσια ιστορία για έναν γονιό, που είχε δώσει στη νεαρή του θυγατέρα ένα απλό μενταγιόν. Τής είχε πει ότι μέσα του έκλεινε σφραγισμένο ένα διαμάντι μεγάλης αξίας και ότι, αν κάποια φορά θα βρισκόταν σε ανάγκη, θα μπορούσε να ανοίξει το μενταγιόν και να πουλήσει το διαμάντι.
Με τον καιρό, η κόρη μεγάλωσε, έγινε γυναίκα και πέρασε, παλεύοντας μόνη της εποχές μεγάλης φτώχειας. Όμως και η σκέψη μόνον του διαμαντιού που κοιμόταν με ασφάλεια μέσα στο μενταγιόν, το οποίο φορούσε γύρω από το λαιμό της, τής έδινε αρκετό κουράγιο, για να συνεχίζει τον αγώνα της. Τελικά. μετά από πολλά χρόνια, κατάφερε να πετύχει σε όλους τους τομείς της ζωής της και δεν χρειαζόταν πια να αγωνίζεται για την επιβίωσή της. Η περιέργειά της όμως είχε μεγαλώσει πολύ και λαχταρούσε πια να μάθει πόσο άξιζε πραγματικά το διαμάντι.
Η γυναίκα πήρε λοιπόν το πολύτιμο μενταγιόν και τό πήγε στον καλύτερο κοσμηματοπώλη της περιοχής, για να εκτιμήσει το κρυμμένο διαμάντι. Ο κοσμηματοπώλης κοίταξε το απλό και μαυρισμένο μενταγιόν με κάποια περιφρόνηση, σήκωσε ένα σφυράκι και με ένα γρήγορο χτύπημα τό έσπασε σε πολλά κομμάτια, απελευθερώνοντας ένα αντικείμενο μικρό και λαμπερό. Στη συνέχεια, κράτησε εκείνο το κομματάκι ψηλά στο φως και είπε: “Μα, κυρία μου, αυτό δεν είναι διαμάντι, αλλά ένα κοινό κομμάτι γυαλί, χωρίς καμιά αξία!”. Κατάπληκτη από αυτό το νέο η γυναίκα γέλασε και ύστερα έκλαψε και έπειτα ξαναγέλασε.
“Όχι, καλέ μου κύριε, αυτό είναι το πιο πολύτιμο διαμάντι στον κόσμο!”, απάντησε, σκουπίζοντας τα δάκρυα από τα μάτια της. Ο πατέρας της τής είχε δώσει ένα ανεκτίμητο πετράδι…, το δώρο της ελπίδας.

Ένας σπουδαίος δάσκαλος του διαλογισμού μέ δίδαξε κάποτε πώς να καθορίζω τον σκοπό μου. Είναι ένας τρόπος, για να εκπέμπεις ένα πολύ ξεκάθαρο σινιάλο προς το Σύμπαν, που έχει σχέση με την κατεύθυνσή σου, στη ζωή. Καθορίζεις την πορεία σου και ύστερα κουμαντάρεις τα πανιά του πλοίου σου, έτσι ώστε να σέ κατευθύνουν προς το ιερό νησί, που από την ομίχλη που έχει γύρω του και τη μεγάλη απόσταση, μόλις που διακρίνεται θολά στον ορίζοντα. Κι όμως εσύ ξέρεις από διαίσθηση ότι το νησί σου υπάρχει εκεί. Μπορεί δυνατοί σαν στρόβιλοι άνεμοι να σέ απομακρύνουν από τη πορεία σου, αλλά θα έρθουν και απαλές τροπικές αύρες να σέ ξαναγυρίσουν πίσω σ’ αυτήν. Οι νύχτες μπορεί να ακολουθούν η μία την άλλη, αλλά εσύ κρατάς βαθιά μέσα σου ένα χάρτη, που σέ οδηγεί στο μυστικό σου ταξίδι. Αν συνεχίσεις να ακολουθείς την πορεία προς το στόχο σου, τότε θα φτάσεις τελικά στον προορισμό σου.

51 ΜΕΓΑΛΟΙ ΔΑΣΚΑΛΟ ΑΠΟΚΑΛΥΤΠΟΥΝ…
ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ
ΕΔΚΟΣΕΙΣ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ

Διαβάστε Επίσης

Η Τουρκία τερματίζει τις διερευνητικές επαφές με την Ελλάδα

Έντονη η αντίδραση της Τουρκίας στη συμφωνία Ελλάδας-Αιγύπτου