Ιανουάριος 21, 2020
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

«Γενί Σαφάκ»: Η Τουρκία στέλνει και μαχητικά F-16, στα Κατεχόμενα

- in MEDIA
«Γενί Σαφάκ»: Η Τουρκία στέλνει και μαχητικά F-16 στα Κατεχόμενα
 

Η τουρκική εφημερίδα Γενί Σαφάκ, γράφει σήμερα ότι η Τουρκία ετοιμάζεται να στείλει στα Κατεχόμενα και μαχητικά F-16 μετά τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

Το αεροδρόμιο του Λευκονοίκου στα Κατεχόμενα, σκέφτεται να χρησιμοποιήσει η Τουρκία για την προσγείωση-απογείωση και τουρκικών μαχητικών F-16 σε περίπτωση ανάγκης, αναφέρει δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας, Γενί Σαφάκ.   

«Το κατεχόμενο αεροδρόμιο αναμένεται μάλιστα να διαμορφωθεί καταλλήλως, προκειμένου να είναι σε θέση να υποδεχτεί F-16, με πρόβλεψη κατασκευής πίστας προσγείωσης/απογείωσης και μεγάλων υπόστεγων, για να εισέρχονται τα αεροσκάφη», σημειώνεται στο δημοσίευμα. Το αεροδρόμιο, όπως αναφέρεται, ήταν κλειστό για πολύ καιρό, λόγω της αυξημένης επικινδυνότητας, που δημιουργούσε η γραμμή υψηλής τάσης και τα ηλεκτρικά καλώδια στην περιοχή. «Για τη χρήση ωστόσο μη επανδρωμένων αεροσκαφών, οι γραμμές υψηλής τάσης δεν αποτελούν εμπόδιο».   

Ο λεγόμενος «υπουργός Εξωτερικών» του ψευδοκράτους, Κουντρέτ Οζερσάι, ανέφερε ότι δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή ανάγκη για οπλισμένα μη επανδρωμένα αεροσκάφη, στα Κατεχόμενα. Η ανάγκη περιορίζεται επί του παρόντος σε drones μη οπλισμένα.   

Έπειτα από τη «στρατηγική», όπως τή χαρακτηρίζει η «Γενί Σαφάκ», κίνηση με τα τουρκικά μη επανδρωμένα στο αεροδρόμιο Λευκονοίκου, τώρα η Τουρκία επιταχύνει την ίδρυση ναυτικής βάσης στα Κατεχόμενα, προκειμένου να δημιουργήσει ένα λιμάνι για τα τουρκικά πλοία στην Κύπρο και να αυξήσει παράλληλα την αποτρεπτική ισχύ στην ανατ. Μεσόγειο.

Διαβάστε Επίσης

Εντοπίστηκε κύτταρο που «ενδέχεται να θεραπεύει όλους τους καρκίνoυς»

Πηγή: Dr. Ellis/Emory University, Department of Pathology/CDC via