Τουρκία προς Ελλάδα: Δεν έχετε δικαιοδοσία, στα ανατολικά της Καρπάθου…

- in ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η Άγκυρα δεσμεύει παράτυπα την περιοχή και νοτιοανατολικά της Λήμνου…

Συνέχεια στις προκλήσεις και την αμφισβήτηση της  ελληνικής κυριαρχίας και δικαιοδοσίας σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο δίνει η Τουρκία.

Μήνυμα Τουρκίας στην Ελλάδα: Δεν έχετε δικαιοδοσία στα ανατολικά της Καρπάθου

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Μαρίνου Γκασιάμη για το news.gr, λίγα μόνο 24ωρα μετά την υπογραφή των μνημονίων κατανόησης με την Λιβύη, για θέματα που περιλαμβάνουν και τα όρια της θαλάσσιας δικαιοδοσίας και παρά το γεγονός πως ο πρέσβης της κλήθηκε γι΄ αυτό στο υπουργείο Εξωτερικών για εξηγήσεις, ξαναχτυπά.

Αμφισβητεί το δικαίωμα της Ελλάδας να δεσμεύει περιοχές νοτιοανατολικά της Καρπάθου, για ασκήσεις. Η περιοχή που δέσμευσε ,όπως δικαιούται η Αθήνα, είναι πάνω στον νοητό άξονα της Τουρκίας για κοινά όρια με την Λιβύη.

Στο πλαίσιο αυτό, η Άγκυρα μέσω του σταθμού της Αττάλειας, που δεν έχει καμία δικαιοδοσία εξέδωσε αντιnavtex στην Ελληνική, λέγοντας πως ο σταθμός του Ηρακλείου δεν έχει καμιά δικαιοδοσία !

Προχώρησε δέ σε Navtex με ίδιες συντεταγμένες με την ελληνική, λέγοντας επί της ουσίας πως, αν η Ελλάδα θέλει να κάνει άσκηση στην περιοχή θα πρέπει να τό κάνει με βάση τη δική της οδηγία προς ναυτιλομένους (NAVTEX). Παράλληλα, εξέδωσε δύο ακόμα, δεσμεύοντας παράτυπα τη περιοχή μεταξύ Ρόδου και Καστελορίζου και νοτιοανατολικά της Λήμνου.

Διαβάστε Επίσης

K. Mitsotakis: «We want our actions to talk not our words»

Prime Minister Kyriakos Mitsotakis: We want our actions