Λιοντάρι μονομαχεί με λεοπάρδαλη…!

- in ΦΥΣΗ
Τι συμβαίνει, όταν ένα λιοντάρι τά βάζει με μια λεοπάρδαλη; Το επεισόδιο διαδραματίζεται στο Sabi Sands της Νότιας Αφρικής, όπου ζουν αρμονικά (μερικές φορές δεν συμβαίνει) άγρια ζώα.

Στα πλάνα, που κατέγραψε με την κάμερα του ένας άνδρας, ο οποίος εργάζεται ως οδηγός στο πάρκο, βλέπουμε τη στιγμή όπου επιτίθεται ένα λιοντάρι σε μια λεοπάρδαλη. Για καλή τύχη, η μάχη ήταν αναίμακτη, ενώ το βίντεο έγινε, μέσα σε λίγες ώρες, Viral ! 

Λιοντάρι μονομάχησε με γκνου…

Ένα λιοντάρι μονομάχησε με γκνου… Πίστευε πως η νίκη ήταν εύκολη, ωστόσο, στη συνέχεια, ήρθε η ανατροπή. Τη μάχη κατέγραψαν οι κάμερες ταξιδιωτών στη Νότια Αφρική. Όλοι πίστεψαν ότι η μάχη θα ήταν άνιση και ο Βασιλιάς των ζώων θα κατάφερνε να νικήσει το γκνου, το οποίο είχε παγιδευτεί στα δόντια του.

Το γκνου έχει κοντόχοντρο λαιμό, με κεφάλι στενόμακρο και κέρατα φαρδιά στη βάση τους. Υπάρχουν δύο είδη πολύ διαφορετικά μεταξύ τους. Το γκνου με την άσπρη ουρά, γνωστό και ως κοννοχαίτης, είναι λεπτοκαμωμένο περίπου 120 εκ. ψηλό, κοντόσωμο και με μακριά πόδια. Έχει μαύρο χρώμα με μακριά κρόσσια στον αυχένα και μακριά άσπρη ουρά. Στο ραβδωτό γνου ή κυανή κοννοχαίτης είναι πιο μακριά στο σώμα, γκριζογάλαζο με σκούρες καφέ ραβδώσεις, στο λαιμό. Το ραβδωτό γνου είναι μεγαλύτερο, γύρω στα 144 εκ. ύψος και με κοντύτερα κέρατα. 

Δείτε το ακόλουθο βίντεο:

Athensmagazine

Διαβάστε Επίσης

Ταξίδι «αστραπή» Φλώρου, στο Ισραήλ

Για τη διαμόρφωση κοινής αντίληψης, ως προς την