Ιούλιος 15, 2020
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Γαλλία: Ένας νεκρός – χιλιάδες νοικοκυριά χωρίς ρεύμα, λόγω του χιονιά…

- in ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΦΥΣΗ
Γαλλία: Ένας νεκρός και χιλιάδες νοικοκυριά χωρίς ρεύμα λόγω του χιονιά

Ένας νεκρός έχει καταγραφεί από τις ισχυρές χιονοπτώσεις στη Γαλλία, οι οποίες είχαν επίσης ως αποτέλεσμα 330.000 νοικοκυριά να έχουν μείνει από το πρωί χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, κυρίως στο νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας, ενώ παρέλυσε το σιδηροδρομικό δίκτυο στην Γκρενόμπλ και το οδικό στη Λιόν.

Ένας αυτοκινητιστής έχασε το βράδυ της Πέμπτης τη ζωή του, στην κοινότητα του Ρος, στο νοτιοανατολικό τμήμα της Λιόν, από πτώση δέντρου, ανακοινώθηκε από πηγή της νομαρχίας. Ο 63χρονος προσπαθούσε, με τη βοήθεια κάποιων άλλων, να μετακινήσει ένα δέντρο που είχε πέσει, επειδή είχε βαρύνει από το χιόνι, όταν ένα δεύτερο δέντρο έπεσε πάνω τους. Στο περιστατικό αυτό τραυματίστηκε κι ένας 27χρονος, αναφέρει η Le Monde.

Οι χιονοπτώσεις προκάλεσαν επίσης διακοπές στην ηλεκτροδότηση, καθώς δύο γραμμές υψηλής τάσης κόπηκαν, τη νύχτα που πέρασε. «Έχουμε 330.000 νοικοκυριά, χωρίς ρεύμα. Το χιόνι είναι πάρα πολύ. Οι συνθήκες τη νύχτα ήταν δύσκολες και είναι δύσκολο να πούμε προς το παρόν πότε θα αποκατασταθεί» το δίκτυο, δήλωσε ο Ρομπέν Ντεβοζελαέρ, διευθυντής επικοινωνιών της Enedis, η οποία διαχειρίζεται το δίκτυο ηλεκτροδότησης. «Η κατάσταση αυτή αποτελεί εξαίρεση, διότι επικεντρώνεται στην ίδια ζώνη. Γιαυτό έχουμε σημαντικές ζημιές στις γραμμές μας ηλεκτροδότησης. Δέντρα έχουν ξεριζωθεί, κλαδιά σπάνε, επειδή βάρυναν από το χιόνι και προκαλούν βραχυκυκλώματα, ενώ ηλεκτρικά καλώδια έχουν παγώσει», πρόσθεσε.

Οι χιονοπτώσεις προκάλεσαν έντονα προβλήματα και στις μεταφορές, αποκλείοντας εν μέρει την κυκλοφορία των τρένων στην Γκρενόμπλ. Προσωρινά, απαγορεύτηκε επίσης η κυκλοφορία των φορτηγών σε όλους τους αυτοκινητόδρομους της Λιόν και σε πολλούς επαρχιακούς δρόμους.

Διαβάστε Επίσης

«Για να δεις πού θέλεις να φτάσεις, πρέπει πρώτα να δεις πού στέκεσαι»

Όλα στη ζωή είναι επιλογή. Μόνο δύο πράγματα