«Πώς η έξυπνη κόρη αντιμετώπισε την αδιέξοδη κατάσταση…»

- in EDITORIAL, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

-Θα βάλω δύο βότσαλα, ένα μαύρο και ένα λευκό σε ένα άδειο πουγκί και η κόρη σου θα πρέπει να τραβήξει ένα από τα δύο, χωρίς να κοιτάξει… Αν βγάλει το μαύρο, πρέπει να μέ παντρευτεί και το χρέος σου σβήνεται ! Αν βγάλει το άσπρο, δεν θα μέ παντρευτεί και το χρέος επίσης, διαγράφεται ! Αν αρνηθεί να επιλέξει ένα βότσαλο. θα πας στη φυλακή, αφού δεν έχεις να πληρώσεις !

Καθώς μιλούσε ο γέρο κατεργάρης, πήγε μπροστά και πήρε από το έδαφος δύο βότσαλα… Η κόρη, όμως, που είχε κοφτερή ματιά είδε πως ο γέρος πήρε δύο μαύρα βότσαλα και τά έβαλε μέσα στο πουγκί, αλλά δεν είπε τίποτα. Ο παλιοδανειστής ζήτησε από την κόρη να επιλέξει ένα βότσαλο… Η συζήτηση γινόταν στον δρόμο, μπροστά από το σπίτι του γεωργού και ο δρόμος ήταν όλος στρωμένος με βότσαλα. Η πανέξυπνη κοπέλα έβαλε το χέρι της στη σακούλα και διάλεξε ένα βότσαλο, το οποίο δήθεν αδέξια τής έπεσε στο έδαφος. Προτού να προσδιοριστεί, αν ήταν μαύρο ή άσπρο, το βότσαλο αναμείχθηκε με τ’ άλλα χαλίκια στο έδαφος.

-Αχ ! είμαι σίγουρα πολύ αδέξια, δήλωσε λυπημένη η νεαρή γυναίκα, αλλά δεν έχει σημασία, ας βγάλουμε το άλλο βότσαλο, που έμεινε, για να καταλάβουμε ποιο από τα δύο βότσαλα είχα πάρει, δεν νομίζετε; Δεδομένου ότι το δεύτερο βότσαλο ήταν μαύρο, το πρώτο έπρεπε να είναι λευκό. Ο παλιοδανειστής δεν τόλμησε να αναφέρει την εξαπάτησή του !

Η νεαρή γυναίκα κατάφερε να μετατρέψει μία φαινομενικά αδιέξοδη κατάσταση, σε μια ιστορία με καλό τέλος.

Διαβάστε Επίσης

Φλόριντα: Πυροβολισμοί σε ναυτική βάση – Πληροφορίες για δέκα τραυματίες

Νεκρός είναι ο δράστης της ένοπλης επίθεσης, στην