«Πώς η έξυπνη κόρη αντιμετώπισε την αδιέξοδη κατάσταση…»

- in EDITORIAL, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

-Θα βάλω δύο βότσαλα, ένα μαύρο και ένα λευκό σε ένα άδειο πουγκί και η κόρη σου θα πρέπει να τραβήξει ένα από τα δύο, χωρίς να κοιτάξει… Αν βγάλει το μαύρο, πρέπει να μέ παντρευτεί και το χρέος σου σβήνεται ! Αν βγάλει το άσπρο, δεν θα μέ παντρευτεί και το χρέος επίσης, διαγράφεται ! Αν αρνηθεί να επιλέξει ένα βότσαλο. θα πας στη φυλακή, αφού δεν έχεις να πληρώσεις !

Καθώς μιλούσε ο γέρο κατεργάρης, πήγε μπροστά και πήρε από το έδαφος δύο βότσαλα… Η κόρη, όμως, που είχε κοφτερή ματιά είδε πως ο γέρος πήρε δύο μαύρα βότσαλα και τά έβαλε μέσα στο πουγκί, αλλά δεν είπε τίποτα. Ο παλιοδανειστής ζήτησε από την κόρη να επιλέξει ένα βότσαλο… Η συζήτηση γινόταν στον δρόμο, μπροστά από το σπίτι του γεωργού και ο δρόμος ήταν όλος στρωμένος με βότσαλα. Η πανέξυπνη κοπέλα έβαλε το χέρι της στη σακούλα και διάλεξε ένα βότσαλο, το οποίο δήθεν αδέξια τής έπεσε στο έδαφος. Προτού να προσδιοριστεί, αν ήταν μαύρο ή άσπρο, το βότσαλο αναμείχθηκε με τ’ άλλα χαλίκια στο έδαφος.

-Αχ ! είμαι σίγουρα πολύ αδέξια, δήλωσε λυπημένη η νεαρή γυναίκα, αλλά δεν έχει σημασία, ας βγάλουμε το άλλο βότσαλο, που έμεινε, για να καταλάβουμε ποιο από τα δύο βότσαλα είχα πάρει, δεν νομίζετε; Δεδομένου ότι το δεύτερο βότσαλο ήταν μαύρο, το πρώτο έπρεπε να είναι λευκό. Ο παλιοδανειστής δεν τόλμησε να αναφέρει την εξαπάτησή του !

Η νεαρή γυναίκα κατάφερε να μετατρέψει μία φαινομενικά αδιέξοδη κατάσταση, σε μια ιστορία με καλό τέλος.

Διαβάστε Επίσης

«Για να δεις πού θέλεις να φτάσεις, πρέπει πρώτα να δεις πού στέκεσαι»

Όλα στη ζωή είναι επιλογή. Μόνο δύο πράγματα