Σιρόπι σκόρδου για τη θεραπεία λοιμώξεων !

- in ΥΓΕΙΑ, ΦΥΣΗ
Είναι γνωστό ότι το σκόρδο είναι μία υπερτροφή, με πάρα πολλά οφέλη για την υγεία . Ως αγγειοδιασταλτικό, βοηθά στη διεύρυνση των αιμοφόρων αγγείων, βοηθώντας έτσι τη ροή του αίματος σε όλο το σώμα και την αύξηση της ενέργειας, της ανάπτυξης των μυών και της λειτουργίας του εγκεφάλου. Βοηθά, επίσης, στη δυσπεψία και περιέχει ένα μεγάλο αριθμό διαφορετικών βιταμινών και ανόργανων συστατικών. Επιπλέον, είναι ένα ισχυρό αντι-βακτηριακό και μπορεί να σκοτώσει τους ιούς εύκολα.
Στη συνέχεια, σάς δίνουμε μια σειρά από διαφορετικές ειδικές χρήσεις του σκόρδου, για όσους επιθυμούν να είναι λίγο περισσότερο δημιουργικοί, συμπεριλαμβανομένης της θεραπείας των λοιμώξεων του θώρακα…

Η Συνταγή

Για να κάνετε αυτό το σιρόπι σκόρδου, πρόκειται να χρειαστείτε:

1 φλιτζάνι βραστό νερό (περίπου 250 ml)

125g σκόρδου, ξεφλουδισμένα και κομμένα
1 κουταλιά της σούπας θρυμματισμένους σπόρους μάραθου
¼ του φλιτζανιού ξύδι (περίπου 70 ml)
250g ζάχαρης

Τώρα, πάρτε το βραστό νερό και προσθέστε το σκόρδο σας. Καλύψτε τα σε μια κατσαρόλα και περιμένετε για 12-24 ώρες.

Μόλις γίνει αυτό, πάρτε μια μικρή κατσαρόλα και σιγοβράστε τους σπόρους μάραθου στο ξύδι.

Πάρτε την κατσαρόλα με το σκόρδο σας και προσθέστε την στην κατσαρόλα με τους σπόρους μάραθου.

Ζεστάνετε το μείγμα και σιγοβράστε έως ότου το σκόρδο μαλακώσει.

Στραγγίξτε με μουσελίνα και συνθλίψτε το σκόρδο, για να εξαγάγετε το χυμό.

Ζεσταίνετε το υγρό αυτό και προσθέτετε σταδιακά όλο και περισσότερη ζάχαρη.

Ανακατεύετε συνεχώς έως ότου διαλύσει σταδιακά η ζάχαρη (μην αφήσετε να βράσει). Αυτό θα δημιουργήσει τη σιροπιαστή υφή, που θέλετε.

Αφήστε το σιρόπι να κρυώσει. Όταν κρυώσει, ρίξτε το σε ένα αποστειρωμένο μπουκάλι και διατηρήστε το σε σκοτεινό μέρος.

Χρήση

Το σιρόπι καταπολεμάει τη λοίμωξη. Όταν τό χρειάζεστε, μπορείτε να πάρετε έως τρία κουταλάκια του γλυκού την ημέρα, τα οποία θα βοηθήσουν στην επιτάχυνση της ανάκαμψής σας. Το έντονα αρωματισμένο έλαιο, εν μέρει, θα εισπνευσθεί άμεσα από τους πνεύμονες και αυτό θα βοηθήσει να καθαρίσει περαιτέρω η μόλυνση. Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε να προσθέσετε λίγο αλάτι, το οποίο καταπολεμά, επίσης, τα βακτήρια, όχι όμως σε μεγάλη ποσότητα, ώστε να μην καταστρέψει τη γεύση. Το σκόρδο χρησιμοποιείται ως φάρμακο, εδώ και πολλά χρόνια. Για τη θεραπεία του άσθματος, για παράδειγμα, και, επίσης, για τη θεραπεία του βήχα, της βραχνάδας, τη δυσφορία στο στήθος, άλλες λοιμώξεις και τη συσσώρευση φλέγματος 

back-to-nature.gr

Διαβάστε Επίσης

Ο έρωτας στα χρόνια των social media

Κανείς μας δεν μπορεί να αμφισβητήσει πως ζούμε