Τούρκοι και Κούρδοι αλληλοκατηγορούνται για παραβίαση της εκεχειρίας

- in ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκατέρωθεν κατηγορίες για παραβίαση της συμφωνίας για εκεχειρία στη βορειοανατολική Συρία από την Τουρκία και τις κουρδικές δυνάμεις.

Το τουρκικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι οι «τρομοκράτες», όπως αποκαλεί πάγια τις κουρδικές δυνάμεις, πραγματοποίησαν 14 επιθέσεις τις τελευταίες 36 ώρες στις συνοριακές πόλεις Ρας αλ-Αϊν, και Ταλ Αμπιάντ.

«Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις σέβονται πλήρως τη συμφωνία», αναφέρει η ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου.

Κατηγορίες και από τους Κούρδους

Οι κουρδικές Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), κατήγγειλαν από την πλευρά τους ότι η τουρκική πλευρά δεν επέτρεψε το άνοιγμα ενός ασφαλούς διαδρόμου, προκειμένου να αποχωρήσουν από την περιοχή άμαχοι πολίτες και τραυματίες από την πόλη Ρας αλ-Αϊν, όπως μεταδίδει το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων, dpa.

Οι Κούρδοι τονίζουν επίσης, ότι ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Μάικ Πενς και ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο που συμφώνησαν με την Τουρκία, θα πρέπει να διασφαλίσουν ότι η Άγκυρα θα τήν εφαρμόσει.

«Παρά τις συνεχείς επαφές με την αμερικανική πλευρά και τις υποσχέσεις, που μάς έδωσαν ότι θα λυθεί το πρόβλημα, δεν έχει σημειωθεί πρόοδος», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

Διαβάστε Επίσης

Νότια Κορέα: «Ανεύθυνο το βέτο της Ρωσίας, στη συνέχιση της επιτήρησης των κυρώσεων του ΟΗΕ, στη Βόρεια Κορέα»

«Η ρωσική ομοσπονδία, παρά το καθεστώς του κράτους-μόνιμου