Οι εξτρεμιστές «μισθοφόροι» του Ερντογάν στη Συρία «Διψούν» για αίμα και χρήμα…

- in ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Ποιοι είναι οι εξτρεμιστές «μισθοφόροι» του Ερντογάν στη Συρία; «Διψούν» για αίμα και χρήμα (ΦΩΤΟΣ)

Για 7η ημέρα, η Άγκυρα συνεχίζει το αιματοκύλισμα στη βόρεια Συρία. Οι κουρδικές δυνάμεις αντιτάσσουν λυσσώδη αντίσταση σήμερα στη μεθοριακή πόλη – κλειδί Ρας αλ-Άιν. Μολονότι η μεθοριακή πόλη Ταλ Αμπιάντ έπεσε στα χέρια των Τούρκων και των Σύρων συμμάχων τους, η Ρας αλ-Άιν, η οποία βρίσκεται ανατολικότερα, φαίνεται ότι προς το παρόν αντιστέκεται.

Οι «μισθοφόροι» του Ερντογάν στη Συρία

Η Τουρκία έχοντας στο πλευρό της ομάδες Σύρων ανταρτών, συνεχίζει ακάθεκτη την επίθεση κατά των Κούρδων με στόχο να τους απωθήσει από τη «ζώνη ασφαλείας» των 32 χιλιομέτρων.

Οι Σύροι αυτοί αντάρτες, ορκίστηκαν πριν την έναρξη της τουρκικής εισβολής να σκοτώσουν «γουρούνια» και «άπιστους», παρήλασαν με Κούρδους αιχμαλώτους μπροστά στις κάμερες των τουρκικών δικτύων και σε ένα βίντεο που έκανε το γύρο του κόσμου εμφανίζονται να εκτελούν εν ψυχρώ Κούρδους αμάχους. Είναι μέλη του λεγόμενου «Συριακού Εθνικού Στρατού», που εμφανίζονται ως συνεχιστές της εξέγερσης κατά του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.

Νέα συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας για την τουρκική εισβολή, στη Συρία

ΕΙΣΒΟΛΗ

Αλλά πέρα από κάποιους Ισλαμιστές εξτρεμιστές και πρώην μέλη αντάρτικων ομάδων στη Συρία, πολλοί είναι Άραβες και Τουρκομάνοι μαχητές από τη βορειοανατολική Συρία, που τρέφουν βαθύ μίσος κατά των Κούρδων, σύμφωνα με το Associated Press. «Το μεγαλύτερο πρόβλημα μ’ αυτές τις δυνάμεις είναι η ροπή τους στην εγκληματικότητα», λέει η Ελίζαμπεθ Τσούρκοφ του αμερικανικού Ερευνητικού Ινστιτούτου Εξωτερικής Πολιτικής, η οποία έχει πάρει συνεντεύξεις από δεκάδες τέτοιους μαχητές. Κατά τη γνώμη της το κύριο κίνητρο των συμμάχων αυτών της Τουρκίας δεν είναι κάποια συγκεκριμένη ιδεολογία, αλλά η δίψα για χρήμα και εξουσία.

syria

Αυτό που τούς ωθεί στα περισσότερα εγκλήματα είναι «το μίσος για τους Κούρδους, ο αραβικός σωβινισμός, η απόλυτη δυσανεξία στις αντίθετες απόψεις και η επιθυμία να βγάλουν κέρδος», επισημαίνει. Από το 2016, που η Τουρκία άρχισε να χρηματοδοτεί αυτούς τους αντικαθεστωτικούς Σύρους αντάρτες μέχρι τώρα δεν είχαν βρεθεί αντιμέτωποι με τα στρατεύματα του Άσαντ.

Διαβάστε Επίσης

Αναβολή στη σύνοδο κορυφής των G7, από τον Ντόναλντ Τραμπ

Την απόφασή του να αναβάλει τη σύνοδο κορυφής