Στο κουρδικό προπύργιο Μανμπίζ, τουρκικός και  συριακός στρατός…

- in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Φόβοι για συγκρούσεις Τούρκων – Σύρων στρατιωτών, καθώς ο Τούρκος  Πρόεδρος αδιαφορεί για τις προειδοποιήσεις των ΗΠΑ και διαμηνύει ότι θα φτάσει μέχρι την τελική νίκη. Στη Μανμπίτζ, κατευθύνονται τα τουρκικά στρατεύματα, ενώ εκεί βρίσκεται ήδη και ο συριακός στρατός. Περίπου 1.000 Αμερικανοί στρατιώτες έχουν αποχωρήσει.

Εν τω μεταξύ, σε εξέλιξη τελούν μάχες γύρω από την πόλη Μανμπίζ, ο Ερντογάν πάντως είχε υποστηρίζει νωρίτερα ότι οι τουρκικές δυνάμεις δεν θα εισέλθουν στην πόλη εάν εκκαθαριστεί από τους «τρομοκράτες» – Κούρδους.  Σύμφωνα με κουρδικά ΜΜΕ, ο στρατός ξηράς της Συρίας βρίσκεται ήδη εντός της Μανμπίζ. Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τα διεθνή ΜΜΕ, δεν υπάρχει ακόμη σχέδιο που θα υποδεικνύει στον στρατό ξηράς της Συρίας να αναπτυχθεί στις περιοχές γύρω από τις πόλεις Ταλ Αμπιάντ και Ρας αλ Άϊν, όπου δίνονται οι μάχες των τουρκικών δυνάμεων με τους Κούρδους. Άγνωστο παραμένει τι μέλλει γενέσθαι σε Αφρίν και Ιντλίμπ, όπου βρίσκονται τουρκικές στρατιωτικές βάσεις.

Ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επιμένει στη θέση του ότι η επιχείρηση του τουρκικού στρατού θα πετύχει τον στόχο της να εκδιώξει τις δυνάμεις των Κούρδων από τις συνοριακές πόλεις της Συρίας και να δημιουργήσει μία ζώνη ασφαλείας, όπου θα μεταφερθούν εκατομμύρια Σύροι πρόσφυγες.

DAILY SABAH
@DailySabah
LATEST – Turkish-backed Syrian National Army begins operation to clear Manbij of YPG terroristshttp://sabahdai.ly/a6vdtg 
Operation to clear Syria's Manbij begins

Operation to clear Syria’s Manbij begins

The Turkish-backed Syrian National Army (SNA) on Monday began the next phase of Operation Peace Spring to clear Manbij of terrorists. DETAILS TO FOLLOW….

dailysabah.com

Η δήλωση Ερντογάν φουντώνει τους φόβους ότι μπορεί να υπάρξει αναμέτρηση μεταξύ συριακού και τουρκικού στρατού. Αυτό το ενδεχόμενο επιχειρεί να αποφύγει η Ρωσία, που προωθεί τη διπλωματία και επιθυμεί τα εδάφη της Συρίας να παραμείνουν ακέραια υπό τη διοίκηση του καθεστώτος Άσαντ.

Το Κρεμλίνο είπε σήμερα ότι δεν θέλει να σκεφτεί το ενδεχόμενο ρωσικές και τουρκικές δυνάμεις να συγκρουστούν στη Συρία και γι’ αυτό η Μόσχα είναι σε ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας με την Άγκυρα.

Τέλος, για το Κομπανί, όπου οι Κούρδοι συμφώνησαν να επιτρέψουν την είσοδο στον συριακό στρατό, ο Ταγίπ Ερντογάν υποστηρίζει ότι δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα, καθώς υπάρχει συντονισμός με τους Ρώσους.

Διαβάστε Επίσης

Αναβολή στη σύνοδο κορυφής των G7, από τον Ντόναλντ Τραμπ

Την απόφασή του να αναβάλει τη σύνοδο κορυφής