Κ.Μπακογιάννης: «Πράξεις βίας και τσαμπουκά δεν είναι αποδεκτές»

- in ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, εξέφρασε αυστηρή προειδοποίηση προς όλους: δεν θα γίνονται από τη Δημοτική Αρχή αποδεκτές πράξεις «βίας» και «τσαμπουκά», από το βήμα της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου.

Μπακογιάννης: Πράξεις βίας και τσαμπουκά δεν είναι αποδεκτές

Με αφορμή τη σύλληψη από την αστυνομία των ατόμων, που είχαν εισβάλει πρόσφατα στο δημοτικό ραδιοσταθμό

« 9.84» και είχαν διαβάσει ανακοίνωση τους, ο κ. Μπακογιάννης , τόνισε ότι «πάρα πολύ καλά έκαναν η δικαιοσύνη και η Αστυνομία», που επενέβησαν. Και απαντώντας στην τοποθέτηση της επικεφαλής της παράταξης «Αντικαπιταλιστική ανατροπή στην Αθήνα. Ανταρσία σε κυβέρνηση – ΕΕ – κεφάλαιο», Ντίνα Ρέππα, υπογράμμισε: «Αναρωτιέμαι σε ποιον κόσμο θέλετε να ζείτε, σε έναν κόσμο όπου η βία είναι όχι μόνο αποδεκτή και ανεκτή, αλλά θεμιτή; Θέλετε να δικαιολογήσετε και να νομιμοποιήσετε τη βία; Λοιπόν αυτά τελειώσαν στην Αθήνα».

«Η Δημοκρατία είναι παντοδύναμη. Και έχει και μία ανωτερότητα. Μία ηθική και πολιτική ανωτερότητα, την οποία επιδεικνύει ακόμα και σε αυτούς, που θέλουν να τή διαβάλλουν και να τήν υποσκάψουν. Να είναι καλά λοιπόν η Δημοκρατία μας, χάρις σε αυτή είμαστε τώρα εδώ», είπε χαρακτηριστικά. Ωστόσο, επέκρινε την κ. Ρέππα ότι στοχοποίησε «χωρίς κανένα δισταγμό» την πρόεδρο του Δημοτικού Ραδιοσταθμού και τήν κατέστησε υπεύθυνη για την ασφάλειά της. Χαρακτηρίζοντας μάλιστα την ενέργειά της, είπε ότι η μόνη διαφορά της μ΄εκείνες των δoσίλογων στην Κατοχή είναι ότι η κ. Ρέππα τό έκανε «χωρίς κουκούλα».

Στην τοποθέτησή της, η κ. Ρέππα κατήγγειλε ονομαστικά την πρόεδρο του δημοτικού ραδιοσταθμού ότι ήταν αυτή, που μήνυσε τους συλληφθέντες και σκοπός να τρομοκρατηθούν όσοι διαφωνούν. «Φοβάστε τους ανθρώπους που σκέπτονται, που δρουν συλλογικά. Θέλετε όλους άφωνους, υποταγμένους στο νέο μοντέλο που θέλετε για την πόλη».

Διαβάστε Επίσης

Αναβολή στη σύνοδο κορυφής των G7, από τον Ντόναλντ Τραμπ

Την απόφασή του να αναβάλει τη σύνοδο κορυφής