Ερντογάν: «Οι Τούρκοι είμαστε 300 εκ. – Έξι κράτη ένα έθνος»

- in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Ερντογάν και Παντουρκισμός: «Οι Τούρκοι είμαστε 300 εκ. – Έξι κράτη ένα έθνος»«Αυτοκράτορας» – «φυσικός ηγέτης» όλων των απανταχού Τούρκων αυτοανακηρύχθηκε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν από το βήμα του World Turkish Business Council, που διεξάγεται στο Αζερμπαϊτζάν.

«Είμαστε σε ένα κόσμο που οι αποστάσεις και τα σύνορα δεν έχουν καμία σημασία, έχουν χάσει το νόημά τους.

»Το πιο σημαντικό πλέον είναι η περιφερειακή συνεργασία.

»Για αυτό είμαστε υπέρ ενός τέτοιου μηχανισμού, που κανένας δεν θα αποκλείεται.

»Είναι ο μόνος τρόπος που τα 300 εκατομμύρια Τούρκων μπορούν να αντιληφθούν τις δυνατότητες που έχουν.

»Και ο δρόμος της οικονομίας είναι μόνο ένας από αυτούς», υπογράμμισε ο Τούρκος Πρόεδρος στην ομιλία του.

«Μπορεί να είμαστε δύο κράτη, αλλά είμαστε ένα έθνος.

»Τώρα είμαστε έξι κράτη, ένα έθνος», συνέχισε ο Ερντογάν και συνυπολόγισε και τα 6,5 εκατομμύρια Τούρκων μεταναστών που βρίσκονται στα ευρωπαϊκά κράτη.

«Όπως είπε ο φίλος μου Αλίγιεφ (πρόεδρος Αζερμπαϊτζάν) ένα έθνος δεν μπορεί να έχει δύο “απόδημους” λαούς.

»Οι Καζάκοι, Ουζμπέκοι, Τουρκμένοι, Τσετσένοι αδερφοί μας είναι φυσικά μέλη της Τουρκικής Διασποράς», υπογράμμισε ο Τούρκος Πρόεδρος.

Ο Τούρκος πρόεδρος στην ουσία δηλαδή με αφορμή την οικονομική προσέγγιση, μέσω του παγκοσμίου παντουρκικού οικονομικού συμβουλίου, έβαλε ένα επιπλέον λιθαράκι στο νεο-οθωμανικό στέμμα, που επιδιώκει διακαώς να φορέσει.

Επί χρόνια, παίζει το χαρτί των 90 εκατομμυρίων Τούρκων της Τουρκίας, ξεχνώντας φυσικά ότι μέσα σε αυτούς υπολογίζει και καταπιεσμένους λαούς, όπως οι Κούρδοι και θρησκευτικές μειονότητες, όπως οι Αλεβίτες.

Προχωρώντας ένα βήμα περαιτέρω, παίζει το χαρτί των 300 εκατ. Τούρκων, που βρίσκονται σε όλο τον κόσμο και τούς καλεί μάλιστα να τεθούν κάτω από την κοινή ομπρέλα της Τουρκίας.

Όταν μιλά για την Ευρώπη την Αφρική και την Ασία χρησιμοποιεί το νεο-οθωμανικό χαρτί, που έχει δικαιώματα στις χώρες αυτές. Τώρα, στη Συρία, δοκίμασε και τον μανδύα του ηγέτη όλων των μουσουλμανικών κοινοτήτων και κρατών.

Δεν είναι τυχαίο ότι μουφτήδες σε περιοχές, που δραστηριοποιείται η περίφημη ΤΙΚΑ (Αφρική και Ασία), ευλογούσαν την επέμβαση των Τούρκων στη Συρία κατά των «άπιστων» Κούρδων. Το επόμενο βήμα θα είναι να συνδυάσει όλες αυτές τις θεωρήσεις. Ηγέτης μιας χώρας με άμεσο φυσικό πληθυσμό 300 εκατ. Τούρκους και ηγέτης των 1,5 δισ. σουνιτών. Δηλαδή, ενός πληθυσμού που είναι μεγαλύτερος κι από το 1,4 δισ. Κινέζων.

Διαβάστε Επίσης

Μ.Πομπέο: Η Τουρκία υπονομεύει τη συνοχή της συμμαχίας του ΝΑΤΟ

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο, παρεμβαίνοντας στα ΝΑΤΟϊκά