Πάτησαν ανατολικά του Ευφράτη οι Τούρκοι…

- in ΓΝΩΜΕΣ-ΑΠΟΨΕΙΣ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δύο οι άξονες της εισβολής

Πάτησαν ανατολικά του Ευφράτη οι Τούρκοι - Δύο οι άξονες της εισβολής
 

Γράφει: Θεόφραστος Ανδρεόπουλος

Ξεκίνησε η εισβολή στη Συρία από δύο σημεία, όπως αναμένονταν καθώς τουρκικά στρατεύματα άρχισαν να περνούν μέσα στο έδαφος της βορειοανατολικής επικράτειας, για να απωθήσουν Κούρδους μαχητές, που ελέγχουν την συνοριακή γραμμή, δήλωσε Τούρκος αξιωματούχος στο Bloomberg.

Mια μικρή προωθημένη ομάδα τουρκικών δυνάμεων μπήκε νωρίς το πρωί από δύο σημεία στη Συρία, κοντά στις πόλεις Ταλ Αμπιάντ και Ρας αλ Αϊν, προκειμένου να προετοιμάσει το έδαφος για την ευρεία εισβολή, είπε ο αξιωματούχος τηρώντας την ανωνυμία του στο πρακτορείο.

@Joyce_Karam

BREAKING: Washington Post & Foreign Policy reporting invasion into NE Syria in next 24hrs.@ignatiuspost : Turkey & Russia backed forces (regime) are coordinating attack on Kurds (NE & South) as ISIS mobilizes in Raqqa.

US is watching, cleared path for Turkey to go in..

«Οι εργασίες μας για την επιχείρηση (στη Συρία) συνεχίζονται, οι προετοιμασίες είναι σε εξέλιξη», δήλωσε ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας, Χουλούσι Ακάρ. Σε δηλώσεις του στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Anadolu από τη Σχολή Αεροπορίας, ο Τούρκος Υπουργός είπε ότι παρακολουθούν τις εξελίξεις στενά με τους αρχηγούς των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων.

Η ουσία όμως είναι ότι πλέον οι τουρκικές δυνάμεις ξεκίνησαν την εισβολή τους και μένει να φανεί, αν αυτό θα έχει συνέχεια ή θα υπάρξει κάποια εξέλιξη στην πρόσκληση Άσαντ στους Κούρδους για επανένταξή τους, στον συριακό εθνικό «κορμό».

Διαβάστε Επίσης

Συρία: 275.000 σύν… εκτοπισμένοι σε μια βδομάδα…

Περισσότεροι από 275.000 άνθρωποι έχουν εκτοπισθεί, εξαιτίας της