Βρετανία: Φόβος για το no-deal Brexit…

- in ΔΙΕΘΝΗ
Πέντε υπουργοί απειλούν με παραίτηση !

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον, βρίσκεται αντιμέτωπος με νέα ανταρσία, στους κόλπους της κυβέρνησής του και της κοινοβουλευτικής ομάδας των Συντηρητικών, καθώς εντείνεται η ανησυχία, αφού η χώρα οδεύει σε αποχώρηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς συμφωνία. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας The Times, μία ομάδα τουλάχιστον πέντε υπουργών θεωρείται πως θα παραιτηθεί ομαδικά.

Βάσει πληροφοριών που επικαλείται η εφημερίδα, η υπουργός Πολιτισμού Νίκι Μόργκαν, ο υπουργός αρμόδιος για τη Βόρεια Ιρλανδία Τζούλιαν Σμιθ, ο υπουργός Δικαιοσύνης Ρόμπερτ Μπάκλαντ, ο υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ και ο Γενικός Εισαγγελέας Τζέφρι Κοξ εκτιμάται πως σκοπεύουν να παραιτηθούν.

Στέλεχος της κυβέρνησης δήλωσε – υπό τον όρο να μην κατονομαστεί – ότι «πολύ μεγάλος αριθμός» μελών του κοινοβουλίου, που ανήκουν στην κοινοβουλευτική ομάδα των Τόρις επίσης θα παραιτηθεί, εάν η χώρα φανεί πως οδεύει στο λεγόμενο no-deal Brexit.

«Η κυβέρνηση ορίζει τη στρατηγική, όχι αξιωματούχοι που δεν έχουν εκλεγεί. Εάν αυτό που βλέπουμε αποτελεί προσπάθεια να γίνει κάτι τέτοιο, θα αποτύχει», είπε άλλος υπουργός -που επίσης δεν κατονομάζεται- στην εφημερίδα αναφερόμενος στον κορυφαίο σύμβουλο της Ντάουνινγκ Στριτ, Ντόμινικ Κάμινγκς.

Διαβάστε Επίσης

Η Τουρκία έστειλε F-16 στο Αζερμπαϊτζάν, για να βομβαρδίσουν τους Αρμένιους

Οι Αζέροι Τούρκοι σκοτώνουν παιδιά… «Αυξάνονται τα θύματα