Δημοσκόπηση στη Βραζιλία για τον Αμαζόνιο

- in ΕΡΕΥΝΑ - ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Στη γωνία, ο ακροδεξιός πρόεδρος Ζαΐχ Μπολσονάρου

Δημοσκόπηση, που έγινε χθες στη Βραζιλία, έδειξε ότι 7 στους 10 καθολικούς πιστεύουν ότι η διατήρηση του Αμαζονίου είναι «πολύ σημαντική» και το 85% πιστεύει ότι η αποψίλωση του δάσους αυτού είναι αμαρτία, απόψεις αντίθετες με αυτές του ακροδεξιού προέδρου της χώρας Ζαΐχ Μπολσονάρου. Η δημοσκόπηση «Καθολικοί και Αμαζόνιος» διενεργήθηκε από το ινστιτούτο Ideia Big data, για λογαριασμό του Παγκόσμιου Κινήματος Καθολικών για το περιβάλλον (GCCM) και το ινστιτούτο Κλίματος και Κοινωνίας (iCS). Σε αυτή, συμμετείχαν 1.502 καθολικοί σε όλη τη Βραζιλία μεταξύ 1 και 13 Ιουνίου.

Για το 85% των καθολικών της Βραζιλίας ο Αμαζόνιος είναι ζωτικής σημασίας, για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, ενώ το 83% αναγνωρίζει ότι η κλιματική αλλαγή είναι ένα δεδομένο, που στηρίζεται από την επιστημονική έρευνα.

Τρεις στους τέσσερις καθολικούς στη Βραζιλία είναι αντίθετοι στο να μην επιβάλλονται πρόστιμα για παράνομη αποψίλωση, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση. Το 73% διαφωνεί με τη χαλάρωση της υπηρεσίας περιβαλλοντικής προστασίας Ibama, η οποία έχει δει υπό την προεδρία Μπολσονάρου τους πόρους της και τη δικαιοδοσία της να μειώνονται.

Επτά στους δέκα καθολικούς της Βραζιλιάνους τάσσονται κατά της μείωσης της έκτασης των καταυλισμών των αυτόχθονων φυλών στον Αμαζόνιο, οι οποίες προστατεύουν τα δάση.

Διαβάστε Επίσης

Νότια Κορέα: «Ανεύθυνο το βέτο της Ρωσίας, στη συνέχιση της επιτήρησης των κυρώσεων του ΟΗΕ, στη Βόρεια Κορέα»

«Η ρωσική ομοσπονδία, παρά το καθεστώς του κράτους-μόνιμου