Το Γιαβούζ ξεκινάει γεωτρήσεις νοτιοδυτικά της Κύπρου

- in ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Κλιμακώνει τις προκλήσεις η Τουρκία... 
Κλιμακώνει τις προκλήσεις η Τουρκία: Ξεκινάει γεωτρήσεις το Γιαβούζ νοτιοδυτικά της ΚύπρουΤο τουρκικό πλωτό γεωτρύπανο Γιαβούζ θα αρχίσει σήμερα ή αύριο, Τρίτη, γεωτρήσεις για πετρέλαιο και αέριο νοτιοδυτικά της Κύπρου, δήλωσε ο τούρκος υπουργός Ενέργειας Φατίχ Ντονμέζ. Η Άγκυρα ανακοίνωσε την Πέμπτη πως έστειλε το πλοίο στην περιοχή, όπου οι κυπριακές αρχές έχουν ήδη χορηγήσει δικαιώματα εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων, σε ιταλικές και γαλλικές εταιρείες. Η Κύπρος καταγγέλλει την Τουρκία για «σοβαρή κλιμάκωση» των παραβιάσεων των κυριαρχικών δικαιωμάτων της.
Τούρκος υπουργός Ενέργειας: "Το Γιαβούζ θα ξεκινήσει σήμερα ή αύριο τις γεωτρήσεις"
Τούρκος υπουργός Ενέργειας: Το Γιαβούζ θα ξεκινήσει σήμερα ή αύριο τις γεωτρήσεις
Ο υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας Φατίχ Ντονμέζ δήλωσε ότι το Γιαβούζ θα ξεκινήσει εντός της ημέρας ή αύριο τις γεωτρήσεις για πετρέλαιο και αέριο, νοτιοδυτικά της Κύπρου. Ο Ντονμέζ, μιλώντας στη 10η Σύνοδο Ενέργειας Τουρκίας, ανέφερε ότι «το τελευταίο θέμα που οι στρατηγικοί μας εταίροι μπορούν να μας επικρίνουν είναι η μη συμμόρφωση της Τουρκίας με το διεθνές δίκαιο. Το δικαίωμα της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο έχει δηλωθεί στα Ηνωμένα Έθνη. Δεν θα δώσουμε πέρασμα στην ενεργειακή πειρατεία στη Μεσόγειο» και πρόσθεσε:

«Γνωρίζουμε τα δικαιώματά μας, που πηγάζουν από το διεθνές δίκαιο και τ;a παρακολουθούμε. Καμιά δύναμη δεν θα εμποδίσει τις εργασίες μας. Θα ψάξουμε και θα ερευνήσουμε».

Η Άγκυρα ανακοίνωσε την Πέμπτη πως έστειλε το γεωτρύπανο στην περιοχή, όπου οι κυπριακές Αρχές έχουν ήδη χορηγήσει δικαιώματα εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων, σε ιταλικές και γαλλικές εταιρείες.

Η Κύπρος καταγγέλλει την Τουρκία για «σοβαρή κλιμάκωση» των παραβιάσεων των κυριαρχικών δικαιωμάτων της.

Διαβάστε Επίσης

Συρία: 275.000 σύν… εκτοπισμένοι σε μια βδομάδα…

Περισσότεροι από 275.000 άνθρωποι έχουν εκτοπισθεί, εξαιτίας της