«Υπάρχουν κι αυτοί οι άνθρωποι»

- in EDITORIAL, ΓΝΩΜΕΣ-ΑΠΟΨΕΙΣ

Αυτοί που ακόμα κι αν φεύγουν, γυρίζουν πίσω. Αυτοί που ακόμα κι αν εξαφανίζεσαι αλλά τούς χρειαστείς, είναι πάντα εκεί. Αυτοί που είναι δίπλα σου στις μεγάλες χαρές, αλλά κι όταν ξεχνάς ακόμα και ποιος είσαι. Γιατί θυμούνται εκείνοι, και δεν θα σε αφήσουν, αν δεν θυμηθείς.

Αυτοί που μένουν δίπλα σου για ό,τι θετικό και αρνητικό έχεις μέσα σου. Αυτοί που θα στα πουν ευθέως, όταν μπορείς να τά ακούσεις, ή δε θα σού πουν τίποτα και θα σέ αποδεχτούν όπως είσαι, μέχρι να είσαι έτοιμος.

Είναι εκείνοι που είτε είναι δίπλα σου είτε όχι στις καλές μέρες, θα εμφανίζονται ακόμα και στον συννεφιασμένο ουρανό σου σαν αστέρια, στις πιο σκοτεινές σου νύχτες. Που θα χαμηλώσουν ακόμα και το ανάστημά τους, για να τούς νιώσεις ακόμα πιο κοντά σου.

Είναι αυτοί που βλέπουν μέσα σου ποιότητες, που ούτε εσύ δεν έχεις μπορέσει ακόμα να διακρίνεις. Αυτοί που κάνουν παρέα στη σιωπή σου, και που προσφέρουν τη σιωπηλή τους κατανόηση, για να ξεκουραστείς πάνω της. Είναι αυτοί που μπορεί να μην έχουν απαντήσεις, αλλά σέ σπρώχνουν πάντα να είσαι πιστός στην καρδιά σου, ό,τι κι αν σημαίνει αυτό. Είναι αυτοί που μπορούν και κοιτούν και τη μονάδα, και το σύνολο, αντικειμενικά, αλλά και μέσα από τα δικά σου τα παπούτσια.

Αυτοί που φροντίζουν με κάθε τρόπο να παραμείνει το καντήλι σου αναμμένο όταν τρεμοπαίζει, μέχρι να ξαναγίνει φλόγα δυνατή. Αυτοί που τις στιγμές που τους χρειάζεσαι, σου στέλνουν ένα “πως είσαι” ή “γιατί χάθηκες” απ’ το πουθενά, γιατί σε νιώθουν. Είναι αυτοί που, όταν έχεις κολλήσει στη μουτζούρα του πίνακά σου και δεν βλέπεις τίποτε άλλο, σέ τραβούν πίσω, για να δεις ξανά τη μεγάλη εικόνα.

Είναι αυτοί, που είναι δίπλα σου όχι για το αμάξι, το prestige, το φαίνεσθαί σου, είναι αυτοί που δεν θέλουν τίποτε παρά μόνον να είσαι καλά, γιατί ξέρουν τι είσαι βαθιά και τι έχεις να προσφέρεις με την ύπαρξή σου. Είναι αυτοί, που δεν λειτουργούν κάτι από το εγώ τους ή το δικό σου, αλλά μέσω της αγάπης. Αυτοί που βλέπουν την παιδικότητα μέσα σου, όσο κι αν σέ σκλήρυναν οι καταστάσεις.

Είναι εκείνοι που μέσα από κάθε άτσαλη αντίδρασή ή συμπεριφορά σου, μέσα από τις σκιές σου, βλέπουν το φως αλλά και τον άνθρωπο, που μπορείς να γίνεις. Είναι αυτοί που δεν μένουν στο κάρβουνο και το περίβλημα, αλλά στο εσωτερικό διαμάντι που κρύβεις μέσα σου, και είναι δίπλα σου σε κάθε μετάβαση και σφυρηλάτηση, που μπορεί να βιώνεις πάνω στο αμόνι της ζωής. Είναι αυτοί που σού λένε πάρε τον χρόνο σου κι εμείς θα είμαστε εδώ.

Είναι αυτοί, που δεν θα σέ εγκαταλείψουν, ακόμα κι όταν εγκαταλείψεις τον ίδιο σου τον εαυτό. Είναι εκείνοι, που θα πετάξουν τη λευκή πετσέτα, όταν δεν τό βλέπεις αλλά πρέπει να σταματήσεις, κι εκείνοι που θα τή μαζέψουν, όταν νομίζεις ότι δεν μπορείς άλλο, αλλά πρέπει να συνεχίσεις. Είναι αυτοί, που θα σού θυμίζουν ότι δεν είσαι ποτέ μόνος, και πως αξίζει να συνεχίσεις.

Αν έχεις στη ζωή σου έναν τέτοιο σπάνιο άνθρωπο, κράτα τον κοντά σου, μνημόνευσέ τον στην κάθε προσευχή σου και αξιοποίησε κάθε ευκαιρία ευγνωμοσύνης προς το πρόσωπό του. Η ουσία που φέρει μέσα του είναι ευλογία. Γιατί είναι αυτός, που θα είναι πάντα δίπλα σου. Γιατί είναι στην οικογένεια εκείνων που κρατάνε την ελπίδα για μια διαφορετική ανθρωπότητα ζωντανή.

Κάπου εκεί έξω, υπάρχουν κι αυτοί οι άνθρωποι. Κι αν υπάρχει κάποιος τέτοιος στη ζωή σου, να θυμάσαι ότι είσαι πολύ τυχερός.

Διαβάστε Επίσης

Συρία: 275.000 σύν… εκτοπισμένοι σε μια βδομάδα…

Περισσότεροι από 275.000 άνθρωποι έχουν εκτοπισθεί, εξαιτίας της