Νότια Κορέα: Τουλάχιστον, 9 νεκροί από τυφώνα…

- in ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΦΥΣΗ

Μία γυναίκα καταπλακώθηκε στο σπίτι της…

Τουλάχιστον, εννέα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και πολλοί άλλοι φέρονται ως αγνοούμενοι στη Νότια Κορέα, όπου ο τυφώνας Μίταγκ προκάλεσε ισχυρούς ανέμους και έντονες βροχοπτώσεις, ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές. Το νότιο τμήμα της χώρας επλήγη τα ξημερώματα της Πέμπτης από την καταιγίδα, που προκάλεσε πλημμύρες και κατολισθήσεις.Τουλάχιστον 9 νεκροί από τυφώνα στη Νότια Κορέα

Εννέα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε όλη τη χώρα, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Εσωτερικών και Ασφάλειας. Προηγούμενος απολογισμός έκανε λόγο για έξι νεκρούς. Ο αριθμός αναμένεται να αυξηθεί, επειδή η τύχη πολλών ανθρώπων αγνοείται.

Μια γυναίκα περίπου 60 ετών βρέθηκε νεκρή μέσα στο σπίτι της, που καταπλακώθηκε από κατολίσθηση του εδάφους στην πόλη-λιμάνι Μπουσάν, στο νότιο τμήμα της χώρας, μία από τις περιοχές που επλήγησαν περισσότερο από τον τυφώνα. Περίπου 600 διασώστες προσπαθούν να εντοπίσουν άλλους τρεις ανθρώπους, οι οποίοι παρασύρθηκαν προφανώς από την κατολίσθηση, στη Νότια Κορέα.

«Μια τεράστια ποσότητα χώματος και λάσπης κατρακύλησε για εκατοντάδες μέτρα και καταπλάκωσε μέσα σε δευτερόλεπτα ένα σπίτι και ένα εστιατόριο», δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας, τον οποίο επικαλείται το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap. Ο Παρκ Γιουνγκ-χακ βρισκόταν στην αποθήκη του, όταν άκουσε ένα υπόκωφο κρότο και έτρεξε να βγει έξω. «Όταν βγήκα να δω τι συνέβαινε, είδα πως το γειτονικό σπίτι είχε εξαφανιστεί», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο Μίταγκ είναι ο έβδομος τυφώνας, που πλήττει φέτος την κορεατική χερσόνησο.

Διαβάστε Επίσης

Βραζιλία: Πατέρας έδωσε 2 ευρώ σε άστεγο, για να κάψει το πτώμα της κόρης του…

Ανατριχιαστικές λεπτομέρειες βλέπουν το φως της δημοσιότητας από