Τουρκία: «Θα συνεχίσουμε τις γεωτρήσεις στην ανατολική Μεσόγειο»

- in ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Τουρκία: "Θα συνεχίσουμε τις γεωτρήσεις στην ανατολική Μεσόγειο"
Τουρκία: Θα συνεχίσουμε τις γεωτρήσεις στην ανατολική Μεσόγειο
“Η Τουρκία θα συνεχίσει τις δραστηριότητές της εντός της υφαλοκρηπίδας της στην ανατολική Μεσόγειο, την οποία έχει δηλώσει στα Ηνωμένα Έθνη, και στο πλαίσιο των συμφωνιών που έχει συνάψει με την ΤΔΒΚ”, αναφέρεται στην ανακοίνωση, που εκδόθηκε μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας στην Άγκυρα.
Σύμφωνα με την ανταποκρίτρια του sigmalive στην Κωνσταντινούπολη, Μαρία Ζαχαράκη, η συνεδρίαση διήρκεσε 3,5 ώρες και τα κρίσιμα ζητήματα, που συζητήθηκαν ήταν τρία. Ζώνη Ασφαλείας στη βόρεια Συρία, επιχείρηση ανατολικά του Ευφράτη και ανατολική Μεσόγειος, για την οποία μάλιστα έγινε ευρεία συζήτηση, σύμφωνα με τα τουρκικά Μέσα Ενημέρωσης.

Για τη Ζώνη Ασφαλείας στη βόρεια Συρία, υπογραμμίστηκε και πάλι η ανάγκη δημιουργίας της το ταχύτερο δυνατό. “Η Τουρκία θα ενισχύσει τις ειλικρινείς προσπάθειές της για τη δημιουργία της ζώνης ασφαλείας στη Συρία, καθώς επίσης θα συνεχιστούν με αποφασιστικότητα οι επιχειρήσεις κατά των τρομοκρατικών οργανώσεων”, τονίζεται στην ανακοίνωση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας. “Δεν θα διστάσουμε να επιβάλλουμε τη βούλησή μας, όταν πρόκειται για την εθνική μας ασφάλεια”, σημειώνεται.

Στην ανακοίνωση, προστίθεται μία παράγραφος, σύμφωνα με την οποία “συζητήθηκε και θεωρήθηκε για άλλη μία φορά σε ισχύ το Πολιτικό Έγγραφο Εθνικής Ασφάλειας, σχετικά με τη χώρα μας, την περιοχή και τον κόσμο”. Το απόρρητο αυτό έγγραφο, το οποίο αποκαλείται και “Μυστικό Σύνταγμα του Κράτους” μπορεί να τροποποιηθεί μόνο με απόφαση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας και -σύμφωνα με διαρροές στον τουρκικό Τύπο- γίνονται αναφορές τόσο στην Κύπρο – όσο και στην Ελλάδα.

Διαβάστε Επίσης

Η Τουρκία έστειλε F-16 στο Αζερμπαϊτζάν, για να βομβαρδίσουν τους Αρμένιους

Οι Αζέροι Τούρκοι σκοτώνουν παιδιά… «Αυξάνονται τα θύματα