Ν.Παναγιωτόπουλος: Θα «σφραγίσουμε» τον ΄Εβρο !

- in ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε λίγο, δεν θα περνάει κανείς !

Αλλάζουν τα μέτρα επιτήρησης του ΥΠΕΘΑ για το προσφυγικό σύμφωνα με τον υπουργό Εθνικής ΄Αμυνας Ν. Παναγιωτόπουλο, ο οποίος δήλωσε πως θα σφραγιστεί ο ΄Εβρος, ως διαδρομή διέλευσης, ενώ μίλησε και για το σχεδιασμό των ελέγχων στο Αιγαίο.

Ο κ.Παναγιωτόπουλος, μιλώντας στον Alpha, είπε πως το πρόβλημα δεν εντοπίζεται τόσο στον Έβρο – όσο στα νησιά, ωστόσο τόνισε πως στον ΄Εβρο θα υπάρξουν «περισσότερα παρατηρητήρια, εντατικότερη διαδικασία επιτήρησης, περισσότερα μέσα περιπολίας παντού».

Ο ΥΠΕΘΑ αναφερόμενος στα μέτρα, που θα ληφθούν στον ΄Εβρο, είπε: «Από τον Έβρο δεν περνάνε χιλιάδες, περνάνε πολύ λιγότεροι. Και οσονούπω δεν θα περνάει κανείς, γιατί θα σφραγιστεί ο Έβρος. Κάτι τέτοιο όμως δεν μπορεί να γίνει στα νησιά. Θα κάνουμε ό τι πιο κοντινό υπάρχει σε αυτό. Καταρχήν σε όλο το μήκος και πλάτος των συνόρων χερσαίων και θαλασσίων θα αυξηθούν όλα τα μέσα επιτήρησης. Σκοπός η αποτροπή. Δεν είμαι σίγουρος ότι η αυστηρότερη επιτήρηση και η εντατικότερη επιτήρηση θα φέρει και την πλήρη αποτροπή. Νομίζω όμως ότι σε πρώτη φάση θα σφίξουν τα λουριά», τόνισε ο κ. Παναγιωτόπουλος.

Με την Τουρκία να θέλει να αλλάξει τους όρους της συμφωνίας για το προσφυγικό, ο κ.Παναγιωτόπουλος ανέφερε:

«Είτε τό θέλουμε – είτε όχι για λόγους που ανάγονται και σε γεωπολιτικά παιχνίδια επί των οποίων δεν έχουμε τον έλεγχο – αποφάσεις άλλων είναι – αυτή τη στιγμή έχει ξεκινήσει μία έξαρση των μεταναστευτικών ροών. (…) Μεγάλη έξαρση, πραγματικά. Όταν το σύστημα μπορεί να επεξεργαστεί 600 αιτήσεις ασύλου την εβδομάδα, ασχέτως πότε θα εκδικαστούν, που πάνε πολύ αργότερα λόγω της δομής της διαδικασίας, και έρχονται χίλιοι τότε όπως καταλαβαίνετε το πρόβλημα είναι μεγάλο», τόνισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και τόνισε: «αποφασίσαμε να ενισχύσουμε τα μέτρα επιτήρησης από άκρη – σε άκρη στο Αιγαίο», κάνοντας λόγο για ενίσχυση παρατηρητηρίων, στο Αιγαίο.

Εξηγώντας τι ακριβώς εννοεί με τη φράση «σφράγισμα» του Έβρου ο κ. Παναγιωτόπουλος μίλησε για «περισσότερα παρατηρητήρια, εντατικότερη διαδικασία επιτήρησης, περισσότερα μέσα περιπολίας παντού».

«Εμείς, αυτή τη στιγμή, θέλουμε να εκπέμψουμε αυστηρότερο σήμα ως προς τη συνολική στάση της κυβέρνησης και της χώρας στο θέμα των προσφύγων», διασαφήνισε ο κ. Παναγιωτόπουλος.

Διαβάστε Επίσης

Συρία: 275.000 σύν… εκτοπισμένοι σε μια βδομάδα…

Περισσότεροι από 275.000 άνθρωποι έχουν εκτοπισθεί, εξαιτίας της