Μηλόξιδο: 5 οφέλη για την υγεία

- in ΥΓΕΙΑ
Μηλόξιδο το πρωί: 5 οφέλη για την υγεία (εικόνες)

Το μηλόξιδο έχει αποδεδειγμένα οφέλη για την υγεία, με κύριο τη φροντίδα της επιδερμίδας και συγκεκριμένα την αντιμετώπιση της ακμής, της πιτυρίδας και των ηλιακών εγκαυμάτων.

Είναι επίσης εξαιρετικά αποτελεσματικό στην αντιμετώπιση της χαλίτωσης, δηλαδή την απόπνοια δυσάρεστης οσμής κατά την αναπνοή. Αρκεί να προσθέσετε μία κουταλιά της σούπας μηλόξιδο σε 1/3 του φλιτζανιού νερό και να κάνετε γαργάρες επί 20 δευτερόλεπτα. Η κατανάλωση μηλόξιδου το πρωί όμως, έχει και άλλα οφέλη για την υγεία. Δείτε στις παρακάτω εικόνες ποια είναι αυτά:

Πηγή: Medical Daily 

Βελτιώνει την πέψη: Λίγο μηλόξιδο το πρωί εξισορροπεί το pH του στομάχου, διευκολύνοντας την πέψη των τροφών. Παράλληλα, μειώνει το φούσκωμα και προλαμβάνει την παλινδρόμηση οξέων ως αποτέλεσμα της βελτιωμένης πέψης.

Μειώνει τα επίπεδα σακχάρου: Μελέτη του Πανεπιστημίου του Αριζόνα διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι που έπιναν δύο κουταλιές της σούπας μηλόξιδου μαζί με κάποιο σνακ είχαν μειωμένα επίπεδα σακχάρου στο αίμα συγκριτικά με όσους έπιναν σκέτο νερό με το αντίστοιχο φαγητό.

Ενισχύει το ανοσοποιητικό: Λόγω της οξύτητάς του, το μηλόξιδο καταστρέφει τα βακτήρια που εισέρχονται στο σώμα πριν προκαλέσουν κρυολόγημα ή βήχα.

Αυξάνει τα επίπεδα ενέργειας: Έχει αλκαλικές ιδιότητες, οι οποίες βοηθούν το σώμα να αυξάνει τα επίπεδα ενέργειας με αποτέλεσμα να είστε πιο δραστήριοι.

Αποτοξινώνει: Μία κουταλιά της σούπας μηλόξιδο το πρωί βοηθά στην αποτοξίνωση του ήπατος, καθώς απομακρύνει τοξίνες και άλλες ανθυγιεινές ουσίες που συγκεντρώνονται στο σώμα.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Διαβάστε Επίσης

Βραζιλία: Πατέρας έδωσε 2 ευρώ σε άστεγο, για να κάψει το πτώμα της κόρης του…

Ανατριχιαστικές λεπτομέρειες βλέπουν το φως της δημοσιότητας από