Κένυα: 14χρονη κρεμάστηκε μετά από…

- in ΚΟΙΝΩΝΙΑ

…Προσβολή καθηγητή της, επειδή είχε… περίοδο !

Κένυα: 14χρονη κρεμάστηκε μετά από προσβολή καθηγητή της επειδή είχε περίοδο
Τέλος στη ζωή της έβαλε 14χρονη μαθήτρια στην Κένυα, αφού σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης δάσκαλος τήν έθειξε, επειδή λέρωσε τη σχολική της στολή με αίμα περιόδου. Η μητέρα της 14χρονης είπε ότι η κόρη της κρεμάστηκε, μετά την προσβολή που δέχτηκε από έναν δάσκαλό της. Η Αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων, για να απομακρύνει τους περίπου 200 γονείς, που είχαν συγκεντρωθεί, για να διαμαρτυρηθούν έξω από το σχολείο, προσθέτουν τα τοπικά δημοσιεύματα, που επικαλείται το BBC. Το 2017 η Κένυα είχε ψηφίσει έναν νόμο, για την δωρεάν παροχή συσκευασιών με σερβιέτες στις μαθήτριες. Πλέον, μια κοινοβουλευτική επιτροπή ερευνά τώρα, γιατί το πρόγραμμα αυτό δεν έχει ακόμη εφαρμοστεί σε όλα τα σχολεία.

Η μητέρα του κοριτσιού είπε ότι ένας δάσκαλος τήν αποκάλεσε «βρώμικη», επειδή είχε λερώσει τη σχολική της στολή και τήν κάλεσε να βγει έξω από την τάξη, στο σχολείο του Καμπιανγκέκ, δυτικά της πρωτεύουσας Ναϊρόμπι. Το περιστατικό σημειώθηκε την περασμένη Παρασκευή.

 «Δεν είχε τίποτα για να χρησιμοποιήσει ως σερβιέτα. Όταν λερώθηκαν τα ρούχα της με αίμα τής είπαν να βγει από την τάξη και να μείνει έξω», είπε η μητέρα της, στα κενυατικά μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με την ίδια, το κορίτσι επέστρεψε σπίτι και είπε στη μητέρα της τι είχε συμβεί, αλλά αργότερα απαγχονίστηκε. Οι γονείς κατήγγειλαν το περιστατικό στην αστυνομία, η οποία δεν έλαβε κανένα μέτρο.

Στην Κένυα, όπως και σε άλλες χώρες, πολλά κορίτσια δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να αγοράσουν σερβιέτες και ταμπόν. Μια έκθεση του ΟΗΕ το 2014 ανέφερε ότι ένα στα δέκα κορίτσια στην υποσαχάριο Αφρική δεν πήγαινε στο σχολείο, όταν είχε περίοδο. Σύμφωνα με την ίδια έκθεση, κάποια κορίτσια φέρεται ότι χάνουν το 20% των σχολικών μαθημάτων, εξαιτίας αυτού του λόγου, κάτι που τά καθιστά πιο επιρρεπή στο να εγκαταλείψουν τελικά το σχολείο.

Διαβάστε Επίσης

Συρία: Τούρκοι στρατιώτες σκότωσαν 4 μέλη οικογένειας, εκ των οποίων 3 παιδιά…

Τέσσερα μέλη της ίδιας οικογένειας σκοτώθηκαν σήμερα σε