«Αν μένεις σε μια σχέση χωρίς ουσία, χάνεις στιγμές από τη ζωή σου…»

- in EDITORIAL, ΓΝΩΜΕΣ-ΑΠΟΨΕΙΣ

Εστιάζουμε στα λάθη, στα αρνητικά, στις κακές στιγμές της ημέρας, σε όσα μάς ενόχλησαν και μάς στενοχώρησαν. Ποιες όμως πρέπει να είναι οι προτεραιότητές μας; Τι ζητάμε από μία σχέση και τι περιμένει και ο σύντροφός μας από εμάς;

Άφησε την κακή σου διάθεση στην άκρη. Μην εστιάζεις μόνο στα αρνητικά. Δείξε εμπιστοσύνη, δείξε έμπρακτα το ενδιαφέρον σου για τον άλλον, υποστήριξέ τον στα εύκολα και στα δύσκολα. Θυμήσου ότι στη σχέση μας δεν φτάνει να είμαστε λειτουργικοί. Πρέπει να απολαμβάνουμε τις στιγμές και να περνάμε όμορφα.

Πριν από μερικές μέρες βγήκα για φαγητό με τις φίλες μου και πήγαμε σε ένα από τα αγαπημένα μου εστιατόρια. Μού αρέσει αυτό το εστιατόριο. Όχι μόνο για το φαγητό και για το περιβάλλον του, αλλά γιατί τό διευθύνει ένα ζευγάρι. Ζευγάρι στη ζωή, ζευγάρι στη δουλειά.

Εύκολο; Καθόλου, θα απαντούσα και είναι μία μεγάλη πρόκληση, για την καθημερινότητα. Η αλήθεια όμως είναι ότι γοητεύτηκα από μία απλή και ταυτόχρονα τόσο γλυκιά κίνηση. Η κοπέλα σταμάτησε την εργασία της για λίγα λεπτά και με μία απλή, αλλά τόσο ουσιαστική κίνηση, έδειξε στο σύντροφό της ότι τόν σκέφτεται, ότι τόν φροντίζει. Τι όμορφο… Και πόσο ουσιαστικό.

Μη φοβάσαι τα συναισθήματά σου. Μην εστιάζεις μόνο σε όσα δεν κάνει ο σύντροφός σου. Επέλεξε να κάνεις και εσύ. Δείξε, αγκάλιασε, φρόντισε. Αρκεί να πιστεύεις ότι ο άλλος αξίζει την αγάπη σου.

Γιατί, αν δεν πιστεύεις ότι τά αξίζει, θα πρέπει να αναρωτηθείς, γιατί μένεις σε αυτή τη σχέση. Ποιες δικές σου ανάγκες καλύπτονται. Ποιους δικούς σου φόβους δεν μπορείς να αντιμετωπίσεις και αποφεύγεις. Και αν γίνεται αυτό, μη φοβηθείς να ζητήσεις βοήθεια. Γιατί αν μένεις σε μία σχέση, χωρίς ουσία, χάνεις στιγμές από τη ζωή σου.

Θυμηθείτε να δίνετε αξία στον εαυτό σας… Γιατί, αν δεν τού δώσετε εσείς, δεν θα σάς δώσει κανένας την αξία, που σάς αρμόζει.

Ελένης Σολταρίδου/Ψυχολόγος, M.Sc., Υπ. Διδάκτωρ Ιατρικής

Ελένη Σολταρίδου

Συγγραφέας: Ελένη Σολταρίδου

Ελένη Σολταρίδου: ψυχολόγος, εξειδικευμένη στη Γνωσιακή και Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία/υποψήφια διδάκτωρ Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Κάνει συνεδρίες στα γραφεία της (ένα στην Θεσσαλονίκη και ένα στην Αθήνα) και μέσω skype. Ασχολείται με την παροχή εξειδικευμένων υπηρεσιών, στο αντικείμενο της Ψυχολογίας και της Διοίκησης Ανθρώπινων Πόρων. Είναι υπεύθυνη συγγραφής άρθρων, σε θέματα ψυχολογίας για το Γραφείο Διασύνδεσης του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης και επιστημονική συνεργάτης ιστοσελίδων, εξειδικευμένων σε θέματα παροχής συμβουλών για την ποιότητα ζωής, τις διαπροσωπικές σχέσεις, τη μητρότητα.

 
 

Διαβάστε Επίσης

Άμεσος κίνδυνος γενικευμένης ανάφλεξης, στη Λιβύη…!

 Γαλλία, Αίγυπτος και ΗΑΕ φρενάρουν τον Ερντογάν !